Foto: Espen Moe

Ny Tid solgt

Uklart om ny eier har SV-tilknytning eller står fjernere fra ukeavisas politiske tradisjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ukeavisa Ny Tid er etter det Journalisten erfarer solgt til nye eiere. Men selgeren vegrer seg for å opplyse hvem som overtar den historiske tittelen.

– Det må være opp til nye eiere å kunngjøre det, sier konsernsjef Helge Simonnes i Mentor Medier.

– Er det ikke viktig for de ansatte å få vite raskt hvem som kjøper bladet?

– Jeg vil mene at de ansatte er godt orientert.

Politikk

Klassekampen skriver i dag at det trolig er en gruppe med tilknytning til SV, som overtar. Kilder som har kjennskap til salgsprosessen, men ikke vil navngis, antyder imidlertid at det dreier seg om en aktør med mindre opplagt politisk profil.

Dagsavisen meldte 9. april i år at Mentor Medier hadde bestemt seg for å selge ukeavisa, som går med betydelig tap. Ny Tid mottar 2,8 millioner kroner i pressestøtte.

Tidligere redaktør Magne Lerø var blant interessentene til å kjøpe bladet. Han la inn et bud i mars, men har ikke fått tilslaget.

Lerø la i sin tid som ansvarlig redaktør vekt på at ukeavisa ikke skulle være et «SV-blad», men søke nye lesergrupper for å øke opplag og lønnsomhet.

Ikke partiblad

Ny Tid flyttet fra nyttår sammen med Dagsavisen i deres nye lokaler, og Lerø er ute av bildet. Dag Herbjørnsrud er konstituert ansvarlig redaktør i Ny Tid, som han også ledet i 2005–06. Han vil ikke uttale seg om hvem som overtar kontrollen, men gir uttrykk for at han er bekvem med utfallet. Bladet har fem ansatte.

Journalist Ragnhild Andersen bekrefter at de ansatte har fått informasjon om de siste dagenes salgsprosess, men hun er usikker på om alt er endelig avklart. Hun viser blant annet til SVs forkjøpsrett. Den viser seg rask å avklare.

– Vi kommer ikke til å benytte forkjøpsretten, sier partisekretær Silje Schei Tveitdal.

Hun opplyser at partiet diskuterte dette da det ble klart at Mentor Medier ville selge ukeavisa, men har ikke vært i direkte kontakt med selskapet. – Vi måtte jo ha tatt kontakt dersom vi ønsket å benytte retten.

Partisekretæren forteller at SVs sentralstyre 18. mai vil diskutere om og hvordan forkjøpsretten skal videreføres under en ny eier.

Powered by Labrador CMS