LO med sin leder Gerd Kristiansen i spissen skal vurdere nye medieinvesteringer. Foto: Martin Huseby Jensen
LO med sin leder Gerd Kristiansen i spissen skal vurdere nye medieinvesteringer. Foto: Martin Huseby Jensen

LO snuser på nye medie=investeringer - Dagsavisen er på frierføtter

Et eget LO-utvalg skal vurdere nye investeringer for å bidra til økt mangfold i norsk presse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen gjør sine hoser grønne for landets største hovedorganisasjon, skriver Klassekampen.

I februar solgte LO og Telenor seg ut av Amedia og overlot mediekonsernet til Sparebankstiftelsen for 395 millioner kroner. Men LO skal fortsatt drive en aktiv mediepolitikk, sier stedfortredende informasjonssjef Øivind T. Hansen til Klassekampen.

Et utvalg er nedsatt som innen 1. november skal meisle ut organisasjonens nye mediestrategi. Ifølge Hansen kan utvalget vurdere å bruke deler av inntektene fra salget av Amedia til dette formålet.

Torsdag ga styret i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, fullmakt til å gå ut med en rettet emisjon – et tilbud til utvalgte investorer om å kjøpe aksjer. Målet er å tiltrekke seg LO og lokale investorer til et samarbeid.

– Vi har satt av de neste seks månedene for å se om vi kan få på plass en storstilt mangfoldssatsing med Dagsavisen som motor for flere lokale utgaver, sier Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen.

Han sier det er naturlig å snakke med LO.

– Vi ser mange offensive løsninger med vår utgavemodell og mener det fortsatt er behov for breddemedier som har en sosialdemokratisk formålsparagraf, sier han.

LO-utvalget skal ha sitt første møte over påske.

Powered by Labrador CMS