Luis Martin Sánchez Iñiguez ble funnet lørdag etter at han hadde vært savnet siden onsdag. Sánchez Iñiguez jobbet som journalist for La Jornada.

Drap på journalister

Mexicansk journalist funnet drept

Den mexicanske hovedstadsavisa La Jornada opplyser at en av avisas journalister er funnet drept i delstaten Nayarit på stillehavskysten.

Publisert

Liket av Luis Martin Sánchez Iñiguez ble funnet lørdag i utkanten av delstatens hovedstad Tepic etter at han hadde vært savnet siden onsdag.

Sánchez Iñiguez, som var La Jornadas lokale korrespondent, ble sist sett i Xalisco, en by i Nayarit der narkotikakartellene har en sterk stilling, og det var hans kone som meldte ham savnet.

Sánchez ble funnet pakket inn i plast. Både PC-en og mobilen hans var borte., men ingenting i lommeboka var borte unntatt pressekortet hans.

Han er den andre journalisten som er drept i Mexico i år etter at fotojournalisten José Ramiro Araujo ble stukket og banket i hjel i Baja California i nord i februar.

Mexico regnes for å være et av verdens farligste land for journalister, og å dekke korrupsjon, kriminalitet og narkokartellene er spesielt farlig for mexicanske journalister.

Siden 2000 er over 150 journalister drept i landet, og fjoråret var et av de dødeligste årene for mexicansk presse, med hele 15 drepte medieansatte.

Powered by Labrador CMS