Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis har fått tilbake tilliten fra klubben. Foto: Harald Nordbakken, Haugesunds Avis

Ansatte trakk mistillit

Bedre stemning mellom ansvarlig redaktør og klubben i Haugesunds avis.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Artikkel oppdatert med kommentar fra klubbleder

 

– Jeg er glad for at mistilliten er trukket tilbake og er glad for at vi har klart å reetablere et godt samarbeidsklima mellom ledelsen og redaksjonsklubben, sier ansvarlig redaktør og adm.dir Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis.

Skyldes markedssitauasjonen

Det var i oktober 2013 situasjonen i Haugesunds Avis ble så anspent at klubben erklærte mistillit til redaktøren. Striden toppet seg da Hamnøy sendte ut tilbud om å søke sluttpakke til alle ansette.

– Hvordan var det å jobbe uten klubbens tillit?

– Det er alltid krevende å jobbe i en situasjon der det er betente forhold. Faglige diskusjoner er som regel alltid fruktbare. Jeg opplever at hele denne situasjonen har en sammenheng med den generelle markedssituasjonen bedriften står oppe i.

Hamnøy vurderte ikke å slutte mens de interne stridighetene pågikk. Han følte hele tiden at han hadde eiernes tillit.

– Hvordan er stemningen i avishuset nå?

– I slike situasjoner er det ingen seierherrer. Det har vært en løpende dialog – og jeg er glad for at vi nå er enige om å sette strek og sammen konsentrere oss om å utvikle Haugesunds Avis. Akkurat nå er stemningen bedre enn på lenge.

Dialogløsning

Terje Størksen, leder av redaksjonsklubben, ville ikke gå i detaljer om mistillitserklæringen de den ble kjent. Men han utalte til Journalisten at det var heheten som hadde munnet ut i deres mistillit.

– Hva er årsaken til at dere har trukket mistilliten?

Nå går alt så meget bedre. Vi føler at vi har en bedre dialog begge veier, og at vi er på rett spor. Da kunne vi ikke ha mistilliten hengende, sier Størksen.

I likhet med Hamnøy mener han stemningen i avisen er god.

 

 

Powered by Labrador CMS