Ansvarlig redaktør og daglig leder Helge Lurås har latt seg vanne ut fra en 16,7 prosents eierandel i Resett til 6,8 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Dette er eierne av Resett

Hotellinvestor Asmund Haare og finansmann Leif Rune Rinnan blant de nye aksjonærene. Se alle her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke skrev Finansavisen at Resett har fått inn 16 nye investorer gjennom emisjoner.

Nettavisen ble startet opp i fjor med Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Mikkel Dobloug, Monica Staff, Helge Lurås og Håkon Wium Lie med 1/6 eierskap hver.

Nettstedet presenterer seg som en politisk uavhengig nettavis, men har ifølge Store norske leksikon forankring på høyresiden i det politiske landskapet.

Ifølge aksjonæroversikten som Journalisten har fått innsyn i, har alle de opprinnelige stifterne med to unntak tegnet seg for flere aksjer siden stiftelsen. Antallet eiere har økt til 21.

For å ta unntakene først, så har redaktør og daglig leder Helge Lurås latt seg vanne ut til en 6,8 prosents eierandel. Og som Journalisten tidligere har omtalt, har Øystein Stray Spetalen solgt seg helt ut. Dette skjedde i februar.

Det er nå styreleder Monica Staff som er største aksjonær i Resett med 23,6 prosent av aksjene.

– Resett er en politisk uavhengig mediekanal som jobber for demokrati og ytringsfrihet. Jeg kan ikke tenke meg en bedre investering enn det, sier Staff i en e-post til Journalisten.

Deretter følger Jan Haudemann-Andersen, Christian Mikkel Dobloug og Håkon Wium Lie med et eierskap på henholdsvis 22,9, 19,1 og 7,3 prosent gjennom investeringsselskapene Datum Invest, Glencoe og Merem.

I tillegg er Tor Oskar Jørgensen med 5,3 prosent av aksjene blant eierne med over fem prosent. Jørgensen er bosatt i Thailand der han driver et senter for rehabilitering.

Samlet kontrollerer de seks største aksjonærene knapt 85 prosent av selskapet.

Redaksjonen på eierlisten

I tillegg til Lurås eier andre medlemmer av redaksjonen 6,8 prosent av Resett.

Nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie har 1,7 prosent. Journalistene Maria Zähler og Bjørg Uhlen eier 1 prosent hver og Einar Hammer 0,7 prosent. Journalist Henrik Sophus Werenskiold og kommentator Shurika Hansen har også 0,7 prosent hver. Videoprodusent Christoffer Owe eier 1 prosent.

Finansmenn inn på eiersiden

Geir Eyvind Hesselberg og Wenche Skullerud som gjennom selskapet WeGe Holding eier 1,8 prosent.

Jan Rødseth eier 1,4 prosent.

Investor Harald Dahl eier gjennom selskapet Futurum Capital 1,3 prosent.

Investorene Ole Edvard og Brit Wenche Pedersen eier gjennom Parabellum Invest 1,1 prosent.

Finansmann og hotellinvestor Asmund Haare eier gjennom Den Flyvende Elefant 1,1 prosent. Haare står bak First Hotels.

Alaska Invest eier også 1,1 prosent. Selskapet som er nystiftet i år har Jørgen Granli Gran som styreleder.

Mynthandler Joakim Olsen Saunes eier 0,5 prosent.

Finansmann Leif Rune Rinnan eier gjennom RR Capital AS 0,2 prosent.

Vil vokse

Resett økte aksjekapitalen gjennom emisjon til 175.000 kroner i mars og videre opp til 221.510 kroner i april. På spørsmål om kapitalbehovet for Resett fremover, svarer styrelederen:

– Resett er, per tidspunkt, godt rustet for videre vekst. Vi har økende interesse fra både annonsører og investorer, noe som gir trygghet for en solid utvikling fremover, skriver Staff i en e-post.

Selskapet gikk med 1,1 millioner kroner i underskudd i fjor med en omsetning på 197.000 kroner. Ved årsskiftet var egenkapitalen på 209.000.

Spetalen solgte seg ut etter en debatt om han kunne fortsette som representant for allmennheten i Pressens Faglige Utvalg (PFU) samtidig som han eide medieaksjer. Etter å ha solgt seg ut, fikk Spetalen fornyet tillit med to nye år som vararepresentant til PFU.

Powered by Labrador CMS