Tidligere journalist Cameron Crow jobber det med en sceneversjon av «Almost Famous». Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix
Tidligere journalist Cameron Crow jobber det med en sceneversjon av «Almost Famous». Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix

Lager musikal av film om musikkjournalist

Musikal om Rolling Stone-journalist.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regissøren Cameron Crowe jobber med å gjøre om filmen sin «Almost Famous», hvor han skildret eget liv, til musikal.

Filmen fra 2000 handler om 15-årige William (Patrick Fugit) som drømmer om å bli musikkjournalist. Han får i oppdag av magasinet Rolling Stone å følge det fiktive bandet Stillwater på deres turné.

Cameron Crowe jobbet selv for magasinet da han var i den alderen, og Stillwater baserer seg på band som The Who, Led Zeppelin og også i stor grad The Allman Brothers Band.

Ifølge Crowes gamle arbeidsgiver, Rolling Stone, har regissøren jobbet med å utvikle musikalen i et par år nå, sammen med komponisten Tom Kitt.

– Det føles ikke som å jobbe – men som et nytt eventyr sier Cameron Crowe.

Tom Kitt har tidligere skrevet musikken til musikalversjonen av «High Fidelity» og vunnet priser for sine arrangementer til musikken i Green Day-musikalen «American Idiot».

Cameron Crowe fikk Oscar for beste originalmanus for «Almost Famous» i 2001.

I nyere tid har han blant annet markert seg med HBO-serien «Roadie», hvor han vendte tilbake til musikkbransjen og lot menneskene i kulissene, de som styrer konsertene, få være i rampelyset.

Powered by Labrador CMS