Press Gazette med internasjonal nyhetsblogg

Det engelske mediefagbladets journalister legger nå researchen sin på nett i bloggformat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Press Gazette lanserte nylig nyhetsbloggen The Wire hvor fagbladets journalister fortløpende legger ut medienyheter de kommer over i nyhetskildene de saumfarer fra hele verden.

Utnytter begrensede ressurser

– Vi er en veldig liten redaksjon og har ikke en separat nettredaksjon. Derfor valgte vi å takle nettet ved å lage en slags megablogg hvor hver reporter, når det er noe nyhetsverdig, skriver et par setninger fra de mediekildene han eller hun likevel leser, sier Dominic Ponsford, Press Gazettes redaktør til Journalisten.

– Hjelper ikke dette konkurrentene deres?

– Det kan selvsagt være at det hjelper konkurrentene våre, men først og fremst er det en tjeneste for leserne våre. Det gir oss også bedre forbindelse med leserne siden bloggformatet er mer interaktivt, svarer Ponsford.

Romenesko møter Journalisten.dk

Martin Stabe, Press Gazettes redaktør for nye medier – som også skriver Press Gazette-bloggen Fleet Street 2.0 om utviklingen på nettet – sier at de med The Wire prøver å være en slags blanding av Romeneskos medieblogg og Journalisten.dk.

– Ideen er at de fleste travle journalister ikke har tid til å forfølge hver sak på den måten vi gjør. Vi bruker også dette materialet til et tosiders oppslag i papirmagasinet vårt kalt «The Week in Journalism». Der oppsummerer vi opp alle nyheter og nettdiskusjonen fra uka som gikk, avslutter Stabe.

The Wire er laget i et bloggsoftware, i dette tilfellet Wordpress, for å kunne publisere kjapt og enkelt.

Powered by Labrador CMS