Nettsiden som omtrent var en tro kopi av ABC Nyheter, minus journalistenes byliner, har blitt tatt ned, opplyser redaktør David Stenerud.

Nettside hadde kopiert «hele» ABC Nyheter – nå er den tatt ned

– Grundig og kontant arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kunne Journalisten fortelle om nettstedet «The News Norge», som i sin helhet besto av artikler kopiert fra nettavisa ABC Nyheter.

Redaktør David Stenerud hadde blitt oppmerksom på nettstedet samme dag, og fortalte at de jobbet for å få den tatt ned.

Nå ser nettsiden ut til å være nede, opplyser Stenerud onsdag ettermiddag.

Ikke fått forklaring

– Vi har nå etter grundig og kontant arbeid kommet dit at vi har fått beskjed fra domene-eier om at dette nå er stengt. Da venter vi bare på at alle serverne er oppdaterte, skriver Stenerud i en sms.

Onsdag ettermiddag fører nettadressen ikke lenger til noen aktiv side.

ABC Nyheter har ikke fått noen konkret forklaring på hvorfor siden fantes, forteller redaktøren.

– Det ser ut som, for oss, at dette er en internasjonal aktør som har satt opp slike sider en rekke steder, med mål om å bygge trafikk for så å selge gjesteplasseringer til kommersielle interessenter.

15o dollar

Både Journalisten og ABC Nyheter fant tirsdag fram til det norske selskapet som eier co.no-domenet som nettsiden brukte.

Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med selskapet og daglig leder, hittil uten respons.

En henvendelse via nettskjemaet hos «The News Norge» førte kun til et tilsynelatende automatisert svar om at nettsiden tok 150 dollar for annonser, som kunne legges inn blant artiklene uten merking av kommersielt innhold.

Powered by Labrador CMS