15 har søkt sluttpakke i DN-redaksjonen

Dermed synes målet å være nådd, men den endelige oversikten er først klar i slutten av uka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For tre uker siden presenterte ledelsen i Dagens Næringsliv oppjusterte kutt, i forhold til innsparingene på 30 millioner kroner som ble varslet i februar. Tiltakene som ble lagt fram for de ansatte på allmøtet 8. juni innebærer kutt på 45 millioner kroner.

Av dette skal 26 millioner hentes i redaksjonen. Der skal 15 stillinger bort, noe som utgjør omtrent 10 prosent av de journalistiske årsverkene.

15 har søkt

I en epost til Journalisten tirsdag opplyser sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve:

“Det har kommet inn ca 15 søknader. Fordi flere søkere enten er bortreist og/eller har behov for å få svar på ulike spørsmål før de undertegner, vil det endelige resultatet først være klart i slutten av uken.”

Djuve bekrefter overfor Journalisten at nedbemanningsmålet i redaksjonen vil være nådd dersom 15 medarbeidere underskriver avtale om sluttpakke.

I forrige uke ble et kjent at journalist Mina Ghabel Lunde har fått innvilget sluttpakke fra DN, i kjølvannet av avsløringen av at hun hadde bidratt til den anonyme Twitter-kontoen @fruhjorth.

5 DN-journalister har sluttet de siste månedene, som Reidar Mide Solberg som gikk til forlagsbransjen og Emma Clare som gikk til NRK, uten å bli erstattet.

Annonsene svikter

DNs ledelse begrunner det økte behovet for innsparinger med et svakere annonsemarked enn ventet i vår. Samtidig har DN hatt en bedre abonnementsutvikling enn ventet.

“I mai hadde vi for første gang siden 2010 vekst i antall abonnenter sammenlignet med tilsvarende periode året før, som følge av god digital vekst. Men veksten i lesermarked er ikke nok til å kompensere for det betydelige annonsefallet, og vi hadde som kjent et alt for dårlig resultat i 1. kvartal. Derfor må vi redusere kostnadene. Bedriften har som mål å kutte kostnader i løpet av året som samlet gir en årlig kostnadsbesparelse på 45 millioner kroner,» skrev Djuve i en e-post til Journalisten for tre uker siden.

Djuve opplyste 8. juni at kommersielle avdelinger skal reduseres med seks medarbeidere. Det var allerede inngått avtale med åtte medarbeidere.

Redaksjonsklubben i DN består i dag av rundt 120 medlemmer. Klubbledelsen har fryktet at sluttpakketilbudet ikke er godt nok, tatt i betraktning det vanskelige arbeidsmarkedet for journalister. Klubben har derfor vært redd for at prosessen kunne føre til oppsigelser til høsten.

Powered by Labrador CMS