Ikke mange nok har ønsket seg til Sydney. Sydney Foto: JJ Harrison/WIkimedia

Ikke mange nok vil til Sydney

No worries, sier NTBs sjefredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag, mens de australske avisene er godt i gang med å teste hvilken is som er den beste, ble det klart at for få har søkt på de fire nattvaktjobbene i den australske storbyen. 

I alt er det kommet inn tre søknader.

Kort frist

Sjefredaktør Pål Bjerketvedt understreker at det ikke er vanlig å kommentere pågående prosesser, men sier at ledelsen har valgt å forlenge søknadsfristen enkelt og greit fordi de ønsker flere søknader til de fire stillingene.

Han sier at det ikke er slik at NTB har veldig dårlig tid ettersom det er først i september at organisasjonen skal være på plass i den australske storbyen. Men når prosessen først er iverksatt, ønsker han likevel å få på plass de fire innen rimelig tid.

– Ut fra dialog vi har hatt de siste dagene har nok noen opplevd søknadsfristen som litt for snau.

Gode betingelser

Bjerketvedt ønsker ikke å svare på om kompetanse kan bli et problem, gjennom at Oslo mister nødvendig kompetanse ved ansettelser til kontoret i Sydney. I utgangspunktet, sier Bjerketvedt, er alle journalistene i NTB kvalifisert for oppdraget. 

Klubbleder Nina Haabeth sier til Journalisten at betingelsene som er fremforhandlet for stillingene anses for å være gode, men at det må være opptil hver enkelt om de ønsker å søke. Redaksjonsklubben avventer situasjonen.

Klubben har vært kritisk til flyttingen «down under» siden den ble aktuell i 2013.

Les også: Flytter nattproduksjonen til Australia

Powered by Labrador CMS