NJ på besøk hos Bømlo-Nytt: f.v. August Ringvold (NJ), Finn Våga (Stavanger Aftenblad), Hege Sønstabø Alvsvåg og Per Harald Gjerde fra Bømlo-Nytt, og Dag Idar Tryggestad (NJ)
NJ på besøk hos Bømlo-Nytt: f.v. August Ringvold (NJ), Finn Våga (Stavanger Aftenblad), Hege Sønstabø Alvsvåg og Per Harald Gjerde fra Bømlo-Nytt, og Dag Idar Tryggestad (NJ)

NJ på norgesturné: Har besøkt 20 redaksjoner

– Ikke akkurat lovløse tilstander, sier NJ-leder.

Publisert

Den siste tiden har Norsk Journalistlag (NJ) lagt ut på en regelrett norgesturné for å møte store og små redaksjonsklubber over hele landet, og innsatsen fortsetter utover høsten, forteller NJ-lederen.

– Vi har brukt anledningen til å gå gjennom lokalavtaler, sett på forhold knyttet til lokale lønnsoppgjør, og snakket om kompetanse og rekruttering, sier Dag Idar Tryggestad til Journalisten. 

De overnevnte er de fire hovedpilarene for besøket, men programmet er ulikt og  tilpasset redaksjonene og deres behov. 

Til sammen har NJ-ansatte og tillitsvalgte vært på besøk hos 20 redaksjoner i Bodø, Kristiansund, Åndalsnes, Grimstad, Bømlo, Førde, Sogndal, Hamar, Lillehammer, og flere andre plasser. I uke 37 skal de på en ny runde.

Målet for NJ er å bli bedre kjent med redaksjonsklubbene og medlemmene sine.

– Det er viktig å komme seg ut for å se hvordan arbeidshverdagen til de enkelte er. Det er dessuten masse god læring for oss, sier Tryggestad.

Det er ikke akkurat lovløse tilstander i norske redaksjoner, uttaler NJ-lederen.

– Men det er alltid noe å gripe fatt i. Vi vurderer om det er ting vi kan hjelpe med å løse på kort sikt, mens andre ting jobber vi på lengre sikt med.

Noe som har gått igjen under årets tur er diskusjoner rundt lønn og arbeidsvilkår, og i år har mange lønnsoppgjør endt opp i lønnsdiktat. NJ kan diskutere med klubbene hva de bør gjøre i ulike tilfeller, mener Tryggestad. 

I fjor fikk NJ en bestemmelse gjennom tariffavtalen som viser til at alle journalister har rett til kompetanseheving, noe representantene har fulgt opp på besøkene sine i år. NJ-lederen har merket seg at det fortsatt er ulike praksiser rundt dette i redaksjonene, og håper flere vil ta i bruk den muligheten fremover. 

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS