Delegat Mari Hauge må klare seg uten laptop. Foto: Kathrine Geard

Laptopforbud på NJ-landsmøtet

GARDERMOEN (Journalisten): Henstillingen om ikke å bruke laptoper på landsmøtet til Norsk Journalistlag vekker reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg synes dette er litt dumt, og det gjenspeiler vel en litt gammeldags tenkemåte, sier Mari Hauge, som leder Studentlaget i NJ.

Hun ville sjekke noen dokumenter på pc’en, men fikk raskt beskjed av en venninne om at det ikke var lov å ha laptopen på under møtet.

Voksne mennesker

– Det ble sagt noe om dette ved åpningen som jeg ikke fikk med meg, og hun ville vel hindre at jeg fikk smekk på fingrene av møteledelsen, sier Hauge.

Hun sier at det stort sett er voksne mennesker som selv kan avgjøre hvordan de disponerer tiden sin, og mener at pc er et arbeidsverktøy. Mari Hauge sier også at hun kunne spart seg mye utskrifter, dersom hun kunne følge landsmøtedokumentene på skjerm i stedet for papir.

Ingen maskinknuser

Generalsekretær Jahn-Arne Olsen i NJ sier at han ikke er noen maskinknuser, men at NJ generelt har fulgt den praksis i NJs landsstyre at man ikke har på laptoper og mobiltelefoner under møtene.

– Vi har ment at man skal konsentrere seg om de sakene som behandles i møtene, men dette er en smakssak som jeg vel ikke skal mene så veldig mye om.

– Det innvendes at man kunne fulgt for eksempel sakspapirer via pc’en. Ser du det poenget?

– Nei, vi har trykt opp og lagt ut alle sakspapirer, så det er vel ivaretatt, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS