Frank Aarebrot. Foto: Martin Huseby Jensen

Dette stemmer du

BERGEN (Journalisten): Igjen er et journalistvalgt storting satt sammen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De siste ti årene har Nordiske Mediedager spurt journalister hvilket parti de stemmer på. Kanskje ikke overraskende er det sosialistisk flertall i journalistenes storting også i 2009, med Arbeiderpartiet som største parti.

Hele 78 representanter får Ap på tinget og kan dermed danne regjering med SV som får 33 representanter. Sp får – i likhet med Frp – ingen representanter på Stortinget.

V større enn H

Venstre er som alltid populært blant norske journalister og får 25 representanter på journalistenes ting, mens Høyre får 24. Minste partiet på journalistenes storting er Rødt, som ville fått ni representanter.

– Dette skiller seg ikke så mye fra det vi har sett de siste ti årene, sier valgforsker Frank Aarebrot som sammen med TV 2s Torgeir Foss og Respons har utarbeidet undersøkelsen.

Konservativ presselosje

Dersom bare Stortingets presselosjes medlemmer hadde vært alene med stemmeretten i Norge, ville sammensetningen vært noe annerledes.

Største partiet ville da vært Høyre med 48 representanter. Arbeiderpartiet like bak med 45 og kunne søkt støtte i SVs 21 representanter. Venstre-leder Lars Sponheim ville trolig vært storfornøyd med resultatet med 28 representanter.

– Det er bare stakkars Sp medlemmene i presselosjen ikke ville stemt på, sa Aarebrot.

Journalisten tvitrer fra mediedagene, følg med på #NMD.

Journalistene i presselosjen ble også spurt om hvilke partier de mener er flinkest til å forholde seg til mediene. Der var det Frp som kom best ut, viser undersøkelsen. Venstre er heller ikke så dårlige, mener journalistene.

Powered by Labrador CMS