Fusjon:

– Jeg er helt rolig på dette, sier edaktør Munksgaard på spørmål om fusjonen kan gi nedbemanning. – Det skjer ikke endringer som følge av at Nordsjø overtar. Foto: Avisen Agder

Agder inn i Nordsjø Media

Har stor tro på lokalavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisen Agder med base i Flekkefjord blir fusjonert inn i Nordsø Media som har hovedkvarter i Bryne, melder avisen selv. Dermed er 138 års selvstendig avishistorie over, men Agder består som eget AS med eget styre, forteller redaktør Kristen Munksgaard.

Avisa, som også har Flekkefjords Tidende i mastehodet, er Vest-Agders nest største avis med et opplag på 7.641 i fjor. Den dekker Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal i Vest-Agder, samt Lund og Sokndal i Rogaland. Den er nummer én-avis i alle kommunene unntatt den siste.

Stengt nettet

Lokalavisa har i flere år hatt et nært samarbeid med de åtte titlene i Nordsjø Media. Jærbladet og Dalane Tidende er de to største avisene hos kjøperen og Avisen Agder blir nr. 3. Driftsinntektene var på 26 millioner kroner i 2013 og driftsresultatet 2,5 millioner. 

Agder har i dag 19 ansatte regnet i årsverk. Sju av dem av dem er redaksjonelle. Avisa hadde eget trykkeri til januar 2014, da Dalane Trykk overtok den jobben. 

Munksgaard (51) har vært redaktør siden 1994. Han forteller at også fjoråret gikk greit økonomisk med et resultat rundt 2,5 millioner, stabilt opplag og reduserte kostnader. Nettutgaven har eksistert siden 2000 og ble lukket for ikke-abonnenter sist høst. – Vi har stengt alt, dagens nyhet om fusjonen er bare et unntak.

Munksgaard opplyser at Agder har rundt 10.000 nettbesøkende pr. dag. Abonnentene kommer via totalpakken som inneholder papiravis, eavis og nettavis.

Gamle eiere 

Eierne av Agder er overveiende gamle eiere av Fædrelandsvennen, som kjøpte den gamle familiebedriften i 1971 og dannet et eget aksjeselskap. Da Schibsted gikk inn i Fevennen, overtok ikke konsernet Avisen Agder, som i stedet ble solgt til aksjonærer i Kristiansands-avisa. Disse er blitt værende som eiere sammen med noen lokale aksjonærer som er kommet til. eierne i Agder Holding AS får 469 aksjer (18 prosent) i Nordsjø Media AS dersom styrene godtar fusjonen, opplyser redaktøren.

Han er ikke engstelig for at oppkjøpet skal gå ut over staben i Flekkefjord:

– Vi har samarbeidet med avisene i Nordsjø Media siden slutten av 80-tallet. Vi kjenner dem og vet de er genuint opptatt av lokalavisene sine. I den grad det finnes idealister i konsernener, tror jeg de må finnes i Nordsjø Media.

 

 

Powered by Labrador CMS