– Julian Assange er fri

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio
Julian Assange skal her signere avtalen som gjør at han settes fri, ifølge Wikileaks.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange skal ha inngått en avtale med amerikanske myndigheter, og skal allerede være satt fri, ifølge Wikileaks.

X skriver Wikileaks:

«Julian Assange er fri. Han forlot Belmarsh maksimalsikkerhetsfengsel på morgenen 24. juni, etter å ha tilbragt 1901 dager der. Han ble innvilget kausjon av High Court i London og ble sluppet fri på Stansted flyplass om ettermiddagen, hvor han gikk om bord i et fly og forlot Storbritannia.»

Reiste med fly

Bildet skal vise Julian Assange som forlater Storbritannia.

Wikileaks har publisert en video på X som skal vise Assange som går om bord på flyet på Standsted.

Videre står det:

«Etter mer enn fem år i en 2x3 meter celle, isolert 23 timer om dagen, vil han snart gjenforenes med sin kone Stella Assange og deres barn, som bare har kjent sin far bak murene.»

Meldingen avsluttes med:

«Når han returnerer til Australia, takker vi alle som stod ved vår side, kjempet for oss og var fullstendig engasjert i kampen for hans frihet.»

Sonet ferdig

Ifølge flere medier skal Assange nå være på vei til en rettshøring på den amerikanske øya Saipan i Stillehavet.

NTB skriver, med blant annet Reuters og AFP som kilder, at avtalen med USA innebærer at Assange skal erklære seg skyldig i å ha offentliggjort hemmeligstemplet informasjon. For dette skal han dømmes til 62 måneders fengsel, tilsvarende det han allerede har sonet i Storbritannia.

Powered by Labrador CMS