Marius Lillelien bekrefter at NRK bidro til at Jan-Egil Granfoss og familien kom seg hjem til Norge.
Marius Lillelien bekrefter at NRK bidro til at Jan-Egil Granfoss og familien kom seg hjem til Norge.

«Ingen elsker Bamsegutt»

NRK bestilte flybillettene til «Bamsegutt»

Bidro til å få Jan-Egil Granfoss hjem til Norge, men tar ikke regningen, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Marius Lillelien, fungerende medieredaktør i NRK, sier til VG at NRK ble forespurt om de kunne bidra med det praktiske som å bestille flybilletter til Jan-Egil Granfoss, også kjent som «Bamsegutt», og hans familie. Noe rikskringkasteren gjorde, via sitt faste reisebyrå.

– Vi har lagt ut og bestilt på faktura som videreformidles til Granfoss sin advokat. Det var den raskeste måten å få gjort det på, sier Lillelien. 

NRK skriver at det før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss. Myndighetene rådet i den forbindelse NRK til å gi praktisk bistand til en rask hjemreise, forteller Lillelien til NRK Nyheter.

– NRK ønsker å følge opp sårbare kilder i forbindelse med våre produksjoner, og gitt den helt spesielle situasjonen som har oppstått rundt familien i forbindelse med vårt arbeid rundt serien, så ser vi på det som riktig og naturlig at vi også bidro med praktisk hjelp ved hjemreise, sier Lillelien.

NRK hadde et team på plass på Gardermoen da flyet med familien landet, men dekket ikke selve hendelsen. 

– Vi har ikke besluttet om vi skal lage en ny dokumentarserie. Vi tenkte det var klokt å dokumentere hjemkomsten, men om vi i det hele tatt skal bruke det, har vi overhodet ikke besluttet, sier Lillelien til VG.

Forrige onsdag bestemte NRK-ledelsen at dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt», som ble midlertidig avpublisert søndag for en uke siden, ikke vil bli tilgjengeliggjort igjen.

Powered by Labrador CMS