NRK Hordaland.

NRK fjernet nettsak

Borte i nær to uker uten forklaring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

19. november publiserer NRK Hordaland en nettsak der Fagforbundet i Bergen går ut med kritikk av vikarbyrået Orange Helse. Kritikken fra en rapport blir presentert, og funnene de har kommet fram til i en rapport om byrået legges fram. Journalistene bak saken beskriver også byrået selskapsstruktur.

En representant for byrået tilbakeviser kritikken, og siteres på at vedkommende ikke vil kommentere ytterligere.

To dager senere fjernes saken av NRK uten ytterligere forklaring. Og siden har den vært borte. På Twitter har NRK fått spørsmål om hvorfor, men uten å svare.

For dårlig jobb

Regionredaktør Unni Arnøy i NRK Hordaland sier saken ble fjernet for elleve dager siden fordi mediehuset erkjenner at de ikke hadde gjort en god nok journalistisk jobb og research.

– Vi la ut saken for tidlig, og så har vi jobbet videre med den. Den var mer komplisert enn vi først antok. Vi ble oppmerksom på noen faktafeil som vi måtte ettergå. Da så vi også at retten til samtidig imøtegåelse ikke var tilstrekkelig ivaretatt i den første saken. Vi ønsker å gjøre en bedre jobb og legge ut saken på nytt. Der kommer vi også til å skrive at vi har lagt den ut før og grunnen til at vi har jobbet videre med saken, sier Arnøy.

– Hvorfor har det tatt to uker?

– Vi har hatt dialog med de tre partene Fagforbundet, Orange Helse og Bergen Kommune som er med her. De vet at vi jobber med saken og at den kommer ut på nytt. Det har vært sykdom og turnus, så det er praktiske grunner. Og så tok det litt tid før vi fikk tilsvarene og gjorde intervjuene vi måtte gjøre for å bearbeide saken.

Kunne vente

Arnøy mener det ikke er så viktig at det har tatt opp mot to uker siden saken ble publisert.

– Når vi innser at vi ikke har gjort det i første omgang må vi i desto større grad jobbe grundig med og gjøre en skikkelig jobb når vi publiserer på nytt.

Internrevisjon

Den utløsende årsaken til at saken ble trukket forklarer hun med internrevisjonen i NRK Hordaland og tilbakemelding fra en kilde.

– Det var først etter at vi fikk en diskusjon på det internt. Vi så at vi kanskje har publisert for tidlig. Så fikk vi tilbakemelding fra en av partene som ønsket å komme sterkere frem med sin vurdering av saken.

– Så det var ikke etter press fra den som ble utsatt for kritikken her?

– Kritikken mot Orange Helse står. Men de måtte få svare bedre på kritikken. Det har mer å gjøre med våre journalistiske prosedyrer enn at en part er kritisert.

NRK publiserte den nye saken tirsdag.

Powered by Labrador CMS