Norske journalister evakuerer

Forlater stråleutsatte områder i Japan.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Atomkrisa i Japan er kraftig forverret og norske medier melder nå at deres medarbeidere i Japan rømmer fra det utsatte Sendai-området.

NRKs Asia-korrespondent Anders Magnus forteller at han velger å komme seg vekk for å unngå strålingen fra det kriserammede kjernekraftverket i Fukushima.

– Vinden har snudd. Tidligere i dag var områdene sør i landet som var mest utsatt for strålefare. Nå har vinden snudd  og går oppover langs kysten. Vi forsøker derfor å komme oss over fjellene til vestkysten for å være i tryggere omgivelser, forteller Magnus til NRK.

Dagbladet og VG forteller også om medarbeidere som evakuerer.

VG skriver at teamene deres og til den svenske avisen Aftonbladet befinner seg i Yamagata – om lag 70 kilometer unna kraftverket.

De evakuerer nå området etter klare oppfordringer fra offisielle norske kanaler.

– Vi forlater de nordlige delene av Japan nå på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, sier VG-journalist Kari Tone Sperstad til egen avis.

 Dagbladet skriver at ett av deres reportasjeteam er på vei fra Sendai til Niigata på Japans vestkyst.

“Det brøt ut panikk blant delere av pressekorpset etter eksplosjonene i reaktorene noen mil sør, mens lokalbefolkningen har holdt seg veldig rolig.
Et stort antall journalister forlot Sendai dag. De få som ble igjen på hotellet i Sendai var der i stor grad ufrivillig. Det vil si at de manglet bensin og kjøretøy for å komme seg ut. De som trenger bensin blir stående i flere kilometer lange køer.”, melder avisa.

 

Powered by Labrador CMS