Mette Stensholt Schau er tilsatt som distriktsredaktør for NRK Vestfold. Foto: NRK.

Mette Stensholt Schau ny NRK-sjef i Vestfold

Programlederen fra Grønn glede er tilsatt som distriktsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stillingen er gjenopprettet etter at NRK har besluttet å organisere seg i fem regioner med selvstendige distriktskontorer i Vestfold, Telemark og på Sørlandet. Disse tre redaksjonene utgjør nye region sør. Redaksjonen i Vestfold består av rundt 25 medarbeidere som produserer til radio, tv og nett/mobil.

Nye måter å jobbe på

– Dette er antagelig den mest spennende jobben i vår del av medieverden og jeg tar fatt med både glede og en dose spenning. For det er en krevende jobb også, i en virkelighet der stadig flere slåss om folks tid og oppmerksomhet. Det er mitt mål at vi sammen skal utvikle nye måter å jobbe på og nye konsepter som gir oss plass på riksdekkende flater. Vestfold, Telemark og Sørlandet må være like synlige i medielandskapet som andre deler av landet. Det være seg på nett, radio, tv og nye plattformer der publikum ønsker å finne våre produkter. I tillegg skal vi fortsatt være tilstede lokalt og sørge for et godt tilbud i vårt område, sier Mette Stensholt Schau (54).

Erfaren journalist

For tv-seerne er hun nok mest kjent som programleder for hageserien Grønn glede, som hun ledet gjennom hele 14 sesonger på NRK1.

– Jeg er svært glad for å få med Mette inn i lederteamet. Hun er nyskapende og iderik når det gjelder å skape nytt innhold på alle plattformer. Det er midt i blinken når hun også skal ha ansvar for at vi fra denne delen av landet tar mer sendeplass i nasjonale flater. I tillegg har hun et digitalt hode og en klar forståelse av hva publikums medievaner betyr for oss, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Stensholt Schau er høgskolekandidat med administrasjon og ledelse fra høgskolen i Agder. Hun har lang fartstid i NRK som både journalist og programleder.

Powered by Labrador CMS