Debatten-programleder Fredrik Solvang fra NRK deltok på cruiset til milliardæren Christian Ringnes og forloveden.
Debatten-programleder Fredrik Solvang fra NRK deltok på cruiset til milliardæren Christian Ringnes og forloveden.

NRK Debatten

NRKs Fredrik Solvang fikk påspandert tur til Christian Ringnes' cruise-bryllup

Debatten-programleder Fredrik Solvang i NRK var blant gjestene på et cruise med milliardæren Christian Ringnes og forloveden hans i Middelhavet i høstferien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Solvang bekrefter overfor Dagens Næringsliv at han deltok på cruiset og at det var paret som spanderte turen på ham og de andre gjestene.

Solvang forteller at han og samboeren i flere år har vært venner med Christian Ringnes' forlovede, Lotte Birgitta Inger. Paret fikk invitasjon om å være med på bryllupscruise, som ble utsatt på grunn av pandemien. I mellomtiden ble også bryllupet utsatt.

– De hadde billettene uansett og hadde invitert hovedsakelig familie, slekt og en del venner. Så det var de samme menneskene som ville vært i bryllupet. Det er bakgrunnen. Jeg var der som ren privatperson, sier Solvang til DN.

Solvang varslet ikke redaktørene i NRK i forkant av turen, men sier til avisen at det burde han kanskje ha gjort.

Han understreker at han aldri har hatt noe med Ringnes å gjøre journalistisk, men sier at dersom Ringnes eller andre deltakerne på cruiset skulle blitt aktuelle gjester på Debatten, skal det foretas en vurdering.

– Som Fredrik sier, reiser det noen habilitetsspørsmål, for eksempel i forhold til Christian Ringnes, men de har jo vært der en stund. Skulle det oppstå andre habilitetsspørsmål som følge av arrangementet, må vi vurdere det konkret, sier redaktør Knut Magnus Berge i NRKs nyhetsdivisjon i til DN.

Powered by Labrador CMS