Sjefredaktør i NTB Pål Bjerketvedt skal holde foredrag for kommunikatørene. Foto: Birgit Dannenberg

Vil «nå inn» i NTB

Kommunikatørene stiller til foredrag med redaktørene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På tampen av måneden tropper rundt 100 kommunikatører opp i VG-huset for medlemsmøte i Kommunikasjonsforeningens lokallag i Oslo og Akershus. På planen står blant annet foredrag fra NTBs sjefredaktør Pål Bjerketvedt, nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellanes og administrativ redaktør Bård Idås. De skal ifølge invitasjonen fortelle om det redaksjonelle arbeidet, og om hvordan man «når inn» i nyhetsredaksjonen.

Snarveier

Kommunikasjonsforeningens lokallag i Oslo og Akershus pleier ifølge lokallagsleder Nils Petter Strømmen å ha årlige redaksjonsbesøk. Han forklarer at det som oftest er slik at foreningen pleier å invitere seg selv til de forskjellige redaksjonene.

Strømmen sier han kjenner NTB fra før, og at dialogen om et slikt besøk kom i stand under kommunikasjonsdagen. Her sto foreningen og NTB på hver sin stand, og representantene kom i prat om ulike temaer for et besøk.

– Utgangspunktet er at våre medlemmer ønsker dialog med journalister, og at journalister og redaksjoner ofte ser fordeler ved å ha oss på besøk. Jeg tror vi har vært på besøk hos alle redaksjoner i Oslo, i hvert fall som jeg kan komme på. Unntaket jeg kommer på er Dagens Næringsliv, som ikke ønsker besøk av oss så vidt jeg har forstått. Det er ikke noe hokus pokus, men heller snakk om en avmystifisering av dialogen mellom journalister og pr-folk.

– Dette handler ikke om å lære seg tjuvtriks eller snarveier til redaksjonell omtale. Det er mer er et forsøk på å skape en konstruktiv dialog mellom to grupper som står i et gjensidig avhengighetsforhold til hverandre.

Fullt

Strømmen forklarer at når de har funnet redaksjonen, så presenterer foreningen gjerne en ønskeliste over samtaletemaer.

– Og så kommer de tilbake med et forslag til vinklinger slik at vi kan drøfte oss fram til en enighet.

Strømmen legger til at han er særlig glad for å ha fått til besøket hos NTB, for vanligvis tar redaksjonene imot 30 av medlemmene, nå har de fått plass til 100.

– Det er allerede fullt, og det er veldig flott.

Møter

Pål Bjerketvedt sier til Journalisten at møtet er et intiativ kommunikasjonsforeningen står for. Han forklarer at NTB tar i mot miljøet, slik de gjør med alle miljøer og at han ikke ønsker å stå for den tekst og form foreningen bruker i invitasjonen til sine medlemmer.

Han har heller ingen store planer om å kurse kommunikatørene i å nå inn i nyhetsredaksjonen.

– Da tror jeg de har misforstått, om det er slikt de har lagt i møtet. Vi lager en standard presentasjon for forskjellige miljøer, sier han og legger til at NTB årlig får mange besøk av denne typen, og at dette også vil handle om NTBs språkkurs.

Powered by Labrador CMS