Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NTB leverer millionresultat

Tilbake på nivå med toppåret 2011.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået hadde et driftsresultat på 10,8 millioner kroner i fjor. De to foregående årene endte driftsresultatet på 780.000 og 11,2 millioner kroner. Det betyr at resultatet i fjor var tilbake på nivå med for to år siden.

Årsaken er reduserte pensjonskostnader og at selskapet i fjor ikke tok ekstraordinære kostnader til omstillinger, slik de gjorde i 2012. 

På bunnlinja leverte NTB et resultat før skatt på 14,7 millioner kroner i fjor mot 315.000 året før. Her bidrar eierandelen i Retriever med 3,6 millioner kroner til selskapet.

Driftsinntektene har stått stille de to siste årene. De endte i fjor på 218,2 millioner kroner – 200.000 lavere enn i 2012. Men kostnadene var i fjor redusert til 207,4 millioner kroner mot 217,6 millioner kroner året før.

Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt sier i en pressemelding at han er fornøyd med hvordan omstillinger og endringer i 2013 har slått ut for resultatet.

– På alle nivåer har vi rigget organisasjonen for fortsatt vekst og utvikling. Kombinasjonen av store, langsiktige avtaler, innovasjon og tett kundedialoger viktige ingredienser i så måte. Kjernevirksomheten i NTB, selve nyhetstjenesten, balanserer i pluss/minus null.

I tillegg til NTB består selskapet av Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk, Samfoto g Nynorsk pressekontor. Bildebyrået NTB scanpix er en integrert del av NTB. Nyhetsbyrået kjøpte nylig selskapet Arkitekst som leverer språkkurs og andre språktjenester. 

I fjor flyttet virksomheten fra Akersgata og inn i nye lokaler i Havnelageret.

Amedia er største eier i NTB med rundt rundt 40 prosent. Schibsted eier knapt 30 prosent og NRK har en eierandel på 11 prosent.

Powered by Labrador CMS