Fagpressesjef Elin Floberghagen og hennes styreleder er ikke nådig imot regjeringen og lover forsatt kamp for å bli omfattet av digital nullmoms. Foto: Birgit Dannenberg

Mener regjeringen struper Fagpressen

Reagerer sterkt på ESA-notifikasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen struper digital satsing og innovering i Fagpressen!

Slik reagerer administrerende direktør Elin Floberghagen på at regjeringen tirsdag har sendt en notifikasjon om digital nullmoms til ESA, med en avgrensning som setter Fagpressen utenfor fritaksområdet.

Les Journalistens dekning av nullmoms-saken

– Ubegripelig skille

Styreleder i Fagpressen, Jan M. Moberg, utdyper Fagpressens reaksjon:

– Regjeringen hevder å ville likebehandle nyheter på papir og i elektronisk form, og refererer til det gamle fritaket for papiraviser som grunnlag. Men notifikasjonsteksten viser at regjeringen legger opp til et digitalt fritak for formidling av nyheter, som synes å ville ekskludere en rekke av Fagpressens og medlemmer. Forslaget trekker et kunstig og ubegripelig skille mellom parallelle og helt sammenliknbare nyhetstjenester, sier Moberg som er sjefredaktør og administrerene direktør i Teknisk Ukeblad Media.

Moberg oppfatter at Regjeringen også velger også å se bort fra at mesteparten av fagpressen har hatt momsfritak på papir like lenge som dagspressen.

Lover fortsatt kamp

– Begrunnelsen for å frita dagens avishus for digital merverdiavgift – nemlig ytrings-­ og pressefriheten som grunnleggende demokratisk prinsipp – gjør seg like mye gjeldende for Fagpressens medlemmer, sier Moberg.
 
Han mener at den prosessen regjeringen har lagt opp til er udemokratisk og gir inntrykk av at avgrensningen låses fast.

– Men siste ord er ikke sagt, lover Moberg.

Interessert i mediedebatt? Følg journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

 
Powered by Labrador CMS