«Dronning Sonja fyller 80 år i dag» kunne P2-lyttere høre i NRKs radio-app tirsdag morgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Feil i NRK-app ga lyttere Nyhetsmorgen fra i fjor sommer

Hørte du også på NRK P2s nyhetsmorgen at dronning Sonja fyller 80 år i dag?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En feil i NRKs radio-app for iPhone gjorde at det ikke var Nyhetsmorgens direktesending som gikk ut til lyttere tirsdag morgen. I stedet var det sendinga fra 4. juli 2017 som ble avspilt.

«Det er dronning Sonjas 80-årsdag i dag. Det blir feiret i hele dag med åpning av gaven fra Kongen, hennes egen kunsthall og avduking av en statue i Slottsparken», meldte Øzgur Tufan i NRK Dagsnytt.

Samtidig stod det i spilleren at det handlet om «Human Rights Watch om drapsroboter». Det var altså ikke NRK som hadde bommet på dronningens fødselsdag, men feil sending som gikk ut i appen.

Lyttere fikk også høre at Nord-Korea trolig hadde hatt sin første vellykkede test av en langdistanserakett.

«Spekulasjonen nå er jo at de kommer til å si at de har skutt opp en langdistanserakett som kan true det amerikanske fastlandet på selveste 4. juli, USAs nasjonaldag», sa korrespondent Peter Svaar.

Her stod det i spilleren at kulturkommentator Agnes Moxnes snakket om Dødshuset.

NRK beklaget feilen.

– Vi har en feil i iPhone-appen som gir veldig rare utslag, skriver produktutviklingssjef i kanalen, Marit Rossnes i en e-post til Journalisten.

Feilen var rettet klokken 10.30.

– NRK P2 og P3 i NRK Radio-appen virker fint igjen nå. Det var en server som koder om radiosignalet til de to kanalene til strømbart format som falt ned, opplyser Rossnes.

Powered by Labrador CMS