Odd Reidar Øie. Foto: Birgit Dannenberg

Kjøper han aviser fra A-pressen?

Odd Reidar Øie er på eiersiden i flere norske avisselskap. Nå skal han «sjekke kontofonen» for å se om han har penger til å kjøpe flere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Eiendomssjefen i Asker og Bærums Budstikke, Odd Reidar Øie har gjennom en årekke kjøpt seg opp i norske aviser, sist i Saltenposten i vår. Og selv om han snappet den foran nesa på A-pressen, kan han godt bli en av dem A-pressen går i dialog med om avissalg. 

Onsdag ble det kjent at Medietilsynet godkjenner A-pressens kjøp av Edda Media så fremt Østlandets Blad, Ås Avis, Enebakk Avis, Vestby Avis, Rakkestad Avis og Smaalenenes Avis selges. Fra før er mediekonsernet pålagt å selge Varden og Demokraten av Konkurransetilsynet.

Penger på bok

Det er særlig Østlandets Blad Øie gir uttrykk for at han kunne tenkt seg å kjøpe. 

- Jeg skal sjekke kontofonen, sier han og humrer etter at Thor Gjermund Eriksen har holdt pressekonferanse om tilsynets vedtak. - Jeg må tenke meg nøye om, legger han til. 

Øie burde ha en god start på kontoen. Selskapet Amble Invest hadde i 2010 115 millioner kroner i egenkapital. I Øyer Vekst, et annet av selskapene hans var det på samme tidspunkt en egenkapital på 13 millioner kroner. 

Samkjørt

Øie mener at også de mindre avisene i salgsporteføljen kan være gode investeringsobjekter dersom man har flinke folk som har redaksjonell bakgrunn og er tett på det lokale. 

- Men de må være med i annonsesamkjøringene. 

Han sier til Journalisten at han ser for seg eventuelt å gå inn i avisen som investor med andre.

Øie sitter i styrene til Gudbrandsdølen Dagningen, Helgelands Blad, Saltenposten, Eidsvold Blad, Østlendingen og Brønnøysunds Avis. 

 

Powered by Labrador CMS