Mediefolk:

Raumnes-journalist Thomas Frigård bytter jobb. 1. februar starter han i Kommunal Rapport . Foto: Roger Aarli-Grøndalen
Raumnes-journalist Thomas Frigård bytter jobb. 1. februar starter han i Kommunal Rapport . Foto: Roger Aarli-Grøndalen

Gravejournalist Thomas Frigård er ansatt i Kommunal Rapport

Forlater Raumnes etter 13 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thomas Frigård har jobbet i lokalavisen Raumnes i 13 år, sitter i Pressens offentlighetsutvalg og jobber også for Landslaget for Lokalaviser hvor han hjelper lokalaviser med gravejournalistikk. I tillegg sitter han i fagrådet for Senteret for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen.

Satser på gravende journalistikk

– Jeg brenner for undersøkende journalistikk, og Kommunal Rapport har over tid levert denne type journalistikk på høyt nivå. Jeg er takknemlig for å få muligheten til å bli en del av deres redaksjon, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Thomas Frigård til Journalisten.

Nyhetsleder Felicia Øystå er fornøyd med ansettelsen:

– Vi har en stund vært på jakt etter en som kunne overta ansvaret for Kommunebarometeret vårt, dette krever et ønske om å drive med datastøttet journalistikk. Denne kompetansen vokser foreløpig ikke på trær, men jeg mener vi har gjort et kupp i å ansette Thomas, sier Øystå i en pressemelding.

– Thomas har bevist at han er en dyktig gravejournalist ved mange anledninger, og i tillegg ser han fordelene ved å kunne håndtere store datamengder og sette dem i system. Det er den perfekte oppskrift på en journalist i vår tid, sier Øystå.

Frigård skal nå gå igjennom en intens opplæringsperiode i tospann med avtroppende utviklingsredaktør, Ole Petter Pedersen, som på nyåret blir redaktør for tu.no

Frigård begynner i Kommunal Rapport 1. februar.

Ny økonomijournalist

Øystå forteller om en spennende tid i Kommunal Rapport.

– Vi ønsker å heve denne kompetansen i Kommunal Rapport, slik at våre tjenester i form av enten Kommunebarometeret eller Leverandørdatabasen ikke blir avhengige av kompetansen til bare én person. Vi ønsker å se hva ny teknologi kan bidra med for å grave fram nye saker, eller presentere informasjon på nye måter. Flere av våre prisvinnende prosjekter har sitt opphav i store mengder data, som er blitt satt i system. Det er en spennende tid for oss,.

Avisen har nylig også ansatt Anne Rodvang i et engasjement som økonomijournalist, hun begynner 1. mars.

– Anne er opprinnelig journalist, men har hatt noen år i det private hvor hun har jobbet med både rekruttering og å bistå kommuner og fylkeskommuner med å utforme offentlige anbud. Dette er en veldig spennende kompetanse som vi absolutt trenger i Kommunal Rapport. Det er naturlig at Anne også blir en viktig del av arbeidet med Leverandørdatabasen, sier Øystå.

Powered by Labrador CMS