Siri Zachariassen vil ikke publisere bilder av Anders Behring Breivik i Østlandets Blad. Foto: Lars Norsted

Dropper bilde av Breivik

I Østlandets Blad har de valgt å ikke vise terroristens ansikt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi gjør det fordi vi ikke ser at det gir noen merverdi til sakene. Alle vet jo hvordan han ser ut! Ansvarlig redaktør Siri Zachariassen er krystallklar på at hun ikke ser noen gevinst for en lokalavis i å publisere bildene av terroristen.

Østlandets Blad har heller ikke tidligere publisert bilde av Anders Behring Breivik.

Men det hindrer ikke avisen i å dekke saken. Ifølge redaktøren publiserer de gjerne de tøffe uttalelsene fra terroristen, uten at dekningen blir mer nyhetsfattig av den grunn.

Dekker saken

Østlandets Blad er til stede å dekker rettssaken i Oslo tinghus, men da sett gjennom øynene til lokale deltakere. Fire av dem som ble drept og to som ble såret kom fra avisens dekningsområde, forteller redaktøren. Og det er seks vitner i saken som avisen følger.

– Jeg er jo nyhetsjournalist, og jeg har vært i tvil om vi skulle gjøre dette. Men så falt jeg ned på denne beslutningen, for det forringer ikke saken i det hele tatt. Dette er først og fremst en sak hvor riksmediene kjører på, og det er heller ingen nyhetskamp å vinne. Dessuten ville vi nok uansett ikke klart å vinne den.

Zachariassen forteller at det ikke var slik at alle i redaksjonen var enig med henne i beslutningen, men flertallet var det. For det har ifølge henne vært en bred diskusjon om bruk av bilder eller ei.

Det var ingen tung beslutning, men det var en vanskelig beslutning.

Powered by Labrador CMS