I Vest-Telemark Blad vurderer de å legge ned lørdagsavisen

Bekymret for avisombæring med nytt selskap på lørdager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er klart vi føler uro. Vi har som ambisjon at vi fortsatt skal gi ut lørdagsavis, men har begynt å tenke på alternativene hvis det ikke lar seg gjøre, sier sjefredaktør Øystein Øygarden i Vest-Telemark Blad til Klassekampen.

Avisen kommer ut tre ganger i uken og har et opplag på 5.400 aviser med et stort dekningsområde. Nettopp det siste er avgjørende nå da Ålesundsfirmaet Kvikkas tar over avisdistribusjon på lørdagene fra Posten. Flere redaktører har tidligere uttalt bekymring for hvordan dette vil kunne påvirke deres aviser.

Daglig leder Stig Kleive Kvikkas selv sier til Klassekampen at selskapet sammen med underleverandør er godt forberedt til å ta over distribusjonen, og avviser dermed MBLs bekymringer. 

Vest-Telemark Blad har ifølge Klassekampen én abonnent per kvadratkilometer. Det er store områder som skal dekkes. Dersom den nye leverandøren ikke klarer å levere er utfallet ganske opplagt. Flytte lørdag til fredag. 

 

– Det er en av løsningene som vi vurderer. Uansett hva som skjer kan vi ikke risikere å svekke produktet vårt, sier han.

Powered by Labrador CMS