Ansvarlig redaktør Bjørn K. Bore i Vårt Land tror papirdøden er nærmere enn noensinne.
Ansvarlig redaktør Bjørn K. Bore i Vårt Land tror papirdøden er nærmere enn noensinne.

Bjørn K. Bore

– Papiravisas død har rykket flere år framover

Vårt Land-redaktøren om ruskevær for mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det går så utrolig raskt nå, og har snudd fort fra fint til ruskevær, sa ansvarlig redaktør Bjørn K. Bore i avisa Vårt Land fra scenen.

Onsdag deltok han på frokostmøte i regi av Oslo Redaktørforening og Mediebedriftene Stor-Oslo, med temaet «Er vi forberedt på økonomisk nedtur?».

Økonomiske mørke skyer i horisonten kommer på toppen av en rekke andre omstillinger for bransjen og avisa, som har omstilt kontinuerlig i 15-20 år, sa Bore.

Han mener de siste måneders utvikling, med bratt prisstigning på trykking og distribusjon, spiller direkte inn på skjebnen til avisenes papirutgaver:

– Papiravisas død har de siste månedene rykket flere år framover. Det er dramatiske utviklinger i papirøkonomien, sa Bore.

Dette blir betydningsfullt når man samtidig tar inn over seg at nesten ingen norske mediehus i dag kan stå på ett bein – digitale inntekter eller papirinntekter – alene, mente Vårt Land-sjefen:

– Vi har inntekter fra papir og nett, og greier ikke flytte all vekten over på ett bein. Da svekkes evnen til å oppfylle samfunnsoppdraget.

For nettavisene blir ikke bedre av at papiravisene legges ned, påpekte Bore:

– Selv de som har heldigitale satsinger er del av et økosystem der papirinntektene betyr mye for det redaksjonelle totalproduktet.

Sammen med blant andre Schibsted-topp Siv Juvik Tveitnes og Amedias Pål Nedregotten diskuterte Bore de økonomiske utsiktene for bransjen gjennom et timeslangt møte torsdag morgen. Se video fra hele diskusjonen her.


Powered by Labrador CMS