NRK Brennpunkt laget dokumentar om Visjon Norge-sjef Jan Hanvold og hans pengeinnsamlinger. Det fører til klager. Foto: NRK
NRK Brennpunkt laget dokumentar om Visjon Norge-sjef Jan Hanvold og hans pengeinnsamlinger. Det fører til klager. Foto: NRK

Ti nye klager på «Pengepredikanten»

Flere nevner at NRK bevisst utelater det som kunne satt Jan Hanvold i et positivt lys.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK har mottatt 16 nye tilbakemeldinger på Brennpunkt-dokumentaren om Jan Hanvold og Visjon Norge, ifølge Dagen.

Ti av tilbakemeldingene er klager på innholdet mens de resterende roser NRK for å ha satt et kritisk søkelys på saken. Kringkastingsrådet har tidligere fått inn elleve klager på dokumentaren.

I flere av klagene etterlyses et mer helhetlig bilde av Hanvold og Visjon Norge. Flere nevner at NRK bevisst utelater det som kunne satt ham i et mer positivt lys.

Så langt har 747.000 sett dokumentaren på tv og i NRKs nettspiller. Dette er årsbeste for Brennpunkt og det høyeste NRKs tallknusere har sett av Brennpunktseing på nett. I tillegg har det vært over 1 million engasjerte leserminutter av hovedsaken på NRK.no. Dette er høyere enn fjorårets mest leste sak på NRK.no og all time high for Brennpunkt på nett.

– Vi lager et program som skal ha et journalistisk innhold, noe som gjør at noen alltid vil være uenig, har redaktør Odd Isungset i NRK Brennpunkt tidligere uttalt. Han understrekte da at han tar alle klager på alvor.

 

Powered by Labrador CMS