Åge Winge har sanket flere priser for reportasjen han har filmet med telefonen sin. Flere kan det bli. Foto: Martin Huseby Jensen

Åge Winge vant tre nye priser

«Jenta i den gule genseren» best i Polaris Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Adresseavisen-journalist Åge Winges reportasje «Jenta i den gule genseren» gjorde hat trick da Polaris Media skulle kåre sine beste. Winge vant både kategorien for «Levende bilder», fotoprisen og reportasjeprisen, skriver Adresseavisen.

Prisen for «Levende bilder» delte han med redigerer Espen Bakken.

Vi intervjuet Winge om metodene han benyttet i arbeidet med reportasjen. Hele reportasjen er laget med en iPhone. Det kan du lese om her.

I forrige måned vant Winge to priser for reportasjen under Hell konferansen. Han er også nominert til Årets Bilde, Skup, Den store journalistprisen og IR-prisen for reportasjen.

Juryen skriver at reportasjen demonsterer at hjertet også er et instrument i journalistikken.

– Reportasjen er stilistisk stram, men rommer et bredt spekter av følelser, håp og drømmer.  Vinneren gjør ikke kjappe intervjuer for å haste videre til neste personlige tragedie. Han følger menneskene som er på flukt, han spiser med dem, sover med dem, ler med dem, ser sorgen i deres øyne.

– Den beste journalistikken har aldri vært bedre enn den er nå. Jeg håper eierne skjønner at den kvaliteten bare kan bestå dersom det investeres i journalistikken, sier Winge ifølge Adresseavisen.

I alt ble det delt ut seks priser, hvorav Winge altså fikk med seg tre av disse.

Adreseavisens Terje Eidsvåg vant beste kommentar for «Vi må snakke om Hege» om medienes manglende dekning av Hege Storhaugs bok. Mens Egon Holstad fikk hederlig omtale i klassen.

Les også: Holstads metode

Lars Otto Eide

Jonas Alsaker Vikan og Ole Martin Wold vant nyhetsklassen for store aviser med artikkelen «Teppefall» som avdekket identiteten til folkene bak ett av de største narkotikanettverkene i Norge.

Lars Otto Eide vant nyhetsprisen for i klassen de minste avisene i Polaris for reportasjen «Skolen og fylket styrtrike på havbrukpenger.» Denne fikk han også pris for under Hell-konferansen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS