Politiet i Sør-Øst ønsket videoer fra en brann i Porsgrunn i mars. Bildet er fra en annen brann i Porsgrunn sentrum.
Politiet i Sør-Øst ønsket videoer fra en brann i Porsgrunn i mars. Bildet er fra en annen brann i Porsgrunn sentrum.

Politiet tar selvkritikk etter å ha krevd tilgang på videomateriale

Politiinspektør vil i dialog med Varden etter det han beskriver som en misforståelse.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Sør-Øst tar selvkritikk etter at det ble kjent at de fattet en beslutning om å beslaglegge videomateriale fra Vardens dekning av en brann i Porsgrunn sentrum i mars.

I en epost til Journalisten fra leder av påtaleseksjonen, politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold, kommer det frem at politiet trekker beslutningen om å få utlevert alt videomaterialet fra avisen.

Etterforskning

Politiet ønsket videomaterialet som en del av etterforskningen av brannen i Meierigården i Porsgrunn, skriver Sakrisvold, som understreker at det var videoer Varden allerede hadde publisert politiet ønsket. Intensjonen var at Varden selv kunne vurdere hvilke, om noen, videoer de ønsket å dele med politiet, ifølge politiinspektøren.

– I den sammenheng ble det sendt en beslutning til retten om å få tilgang til dette videomaterialet. I ettertid ser vi at både beslutningen og formuleringen i denne var upresis og ikke ivaretok den opprinnelige intensjonen, skriver Sakrisvold.

Misforståelse

Politiet aksepterer at Vær varsom-plakatens punkt 3.6 om at upublisert materiale er av stor betydning for pressens uavhengighet og at det ikke er tilstrekkelig tyngde i denne saken til å be retten om slik utlevering, skriver han.

– Politiet er opptatt av å ha gode relasjoner med nyhetsredaksjonene i distriktet og vi opplever at vi har et godt samarbeid og gjensidig tillit både med Varden og andre nyhetsmedier.

Derfor kommer politiet til å gå i dialog med Varden i nær fremtid, slik at de kan oppklare misforståelsen, avslutter Sakrisvold.

Powered by Labrador CMS