Presseforbundets generalsekretær Elin Floberghagen, her under kransenedleggelse på pressefrihetens dag 3. mai.

Presseforbundet legger vekk forslag om dyr og natur i Vær varsom-plakaten

Ville utvide VVP-punkt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Klimafokuset bør inn i en mye større del av det vi jobber med, ikke bare ses på som en egen sjanger, har Aftenpostens Stig B. Hansen uttalt til Journalisten.

Han sendte forslag til Norsk Presseforbund om å innlemme ansvar for dyr, natur i den presseetiske Vær varsom-plakaten (VVP), og endre punkt 1.5 til:

«Det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker, grupper, dyr og natur mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre.»

Men sekretariatet i presseforbundet løfter ikke forslaget videre. Det går fram av styrepapirene for styremøtet førstkommende fredag, der saken kun er planlagt nevnt som del av statusrapporten styret orienteres om.

«Vi mener det ikke er behov for slik endring som foreslås, selv om det åpenbart er en del av samfunnsoppdraget å dekke klimaspørsmålet godt og bredt. Hele kapittel 1 i VVP er sin form uavhengig av saksfelt, og det er også et prinsipp at klageretten er knyttet til personer eller organisasjoner som er omtalt», skriver sekretariatet i papirene.

Powered by Labrador CMS