Undersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Et bredt flertall av det norske folk er positiv til statlig pressestøtte

Høyre-medlemmer er likevel mer skeptiske enn resten av befolkningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det viser Medieundersøkelsen, som skal presenteres under Nordiske Mediedager i Bergen 10. mai, ifølge en pressemelding.

I valgåret 2017 har undersøkelsen et spesielt fokus på politiske partier. Dermed er medlemmer i Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti stilt en rekke spørsmål om hva de mener om mediepolitikk, behandlingen partiene får av mediene og egen mediebruk.

Et av spørsmålene handler altså om den statlige pressestøtten, som gis både i form av direkte tilskudd, momsfritak og andre insentiver. I tillegg til medlemmer av de tre partiene har også norske redaktører, journalister og publikum generelt blitt spurt.

Støtte 

I befolkningen som helhet er hele 70 prosent positive til pressestøtte, mens 14 prosent sier at de er negative. Blant redaktører og journalister er naturlig nok ordningen enda mer populær, med 87 prosent positive.

Hos partimedlemmene er det større variasjon. Ap-medlemmer er generelt enda mer positive enn befolkningen som helhet, og nesten like positive som redaktørene, med 84 prosent positive og tre prosent negative. Faktisk er det en litt større andel redaktører som er direkte negativ, enn Ap-medlemmer.

KrF-medlemmene likner ganske mye på befolkningen som helhet i dette spørsmålet, men er litt mer positive.

Blant Høyre-medlemmene derimot, er det langt større skepsis. 45 prosent sier de er positive til statlig pressestøtte, men hvert fjerde Høyremedlem sier de er negativ til den form for subsidiering. Og en like stor andel sier at de verken er positiv eller negativ.

Powered by Labrador CMS