Trine Skei Grande forteller at regjeringen ønsker å øke pressestøtten med 40 millioner kroner. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Trine Skei Grande forteller at regjeringen ønsker å øke pressestøtten med 40 millioner kroner. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Man skal lete lenge for å finne en kraftigere satsing på medier enn den vi legger opp til nå

Budsjettlekkasje fra Trine Skei Grande.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen presenterer klokken 10 i dag sitt forslag til statsbudsjett for 2020. I en budsjettlekkasje til Medier24 forteller kulturminister Trine Skei Grande at regjeringen foreslår å øke produksjonstilskuddet til nyhetsmedier - bedre kjent som pressestøtten - med 40 millioner kroner.

– Jeg tror man skal lete lenge for å finne en kraftigere satsing på medier enn den vi legger opp til nå, sier Skei Grande til Medier24.

Hvis forslaget blir vedtatt, vil pressestøtten for 2020 være på 358 millioner kroner. Ifølge Medier24 legges det også opp til å øke innovasjonsstøtten fra 10 millioner kroner til 20 millioner neste år.

– Vi har sagt at vi skal bruke pengene på å gjøre den digitale omstillingen enklest mulig, og basert på de tilbakemeldingene vi får fra sektoren, ser det ut til at vi har tilpassa politikken godt. De store konsernene begynner å gå bedre, men hos lokalavisene er det noen varsellamper som blinker. Det er de som trenger omstillingsstøtten mest, sier hun.

Les hele saken hos Medier24.

Powered by Labrador CMS