Bente Klemetsdal, direktør i SBS. Foto: Birgit Dannenberg

Radio 1 lettet over ny konsesjonsrunde

SBS-direktør glad for å kunne servere kake fremfor permisjonsvarsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er glade for at vi nå får fortsette fram til 1. juli. Det har vært en lang og vanskelig periode med stor usikkerhet for mine ansatte, sier Bente Klemetsdal til Journalisten.

Ikke permisjonsvarsel i julegave

Radio 1-sjefen er lettet over at hun kunne servere kake istedenfor permisjonsvarsel til de ansatte, etter at kulturminister Trond Giske tidligere i dag annonserte at radiokonsesjonene vil bli lyst ut på nytt.

– Jeg er veldig glad for at Giske tok det grepet og synes det er modig av ham. Klart det er deilig å kunne servere kake istedenfor permisjonsvarsel, sier Klemetsdal.

Verst for de ansatte

Hun mener alt nå er åpent, bortsett fra at de nye aktørene ikke får sende radio i den nye søknadsperioden.

– Jeg føler premissene er klargjort med de signalene Giske ga i dag om lokalt innhold, men det gjenstår å se om dette vil gjenspeiles når de nye søknadskriteriene blir presentert 8. desember, sier Radio 1-sjefen.

Klemetsdal mener usikkerheten har gått mest utover de ansatte – som hun berømmer for å ha levert et godt produkt hver dag til tross for dette. På annonsesiden mener hun radiostasjonen ikke har merket noen særlig effekt av konsesjonsuvissheten i inneværende år, og sier at det at avklaringen kom nå, ikke 1. januar, gjør at hun er optimistisk også for det nye året:

– Vi får bare være glad for at vi nå får litt mer tid på oss.

 

Powered by Labrador CMS