Foto: NRK.
Foto: NRK.

NRK planlegger 17.30-kutt

Slik blir P1 og P2 fra neste år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha jobbet med fornying av P1 og P2 de to siste årene, tar NRK sikte på å ha nye sendeskjema klare fra 31. januar.

Radiosjef Marius Lillelien i NRK sier de ønsker å gjøre kanalene mer ulike. P2 skal bli bedre på fordypning mens P1 skal bli bedre på nyhetsoppdatering.

Kortere 17.30

Dagsnytt 1730, som i dag varer en halvtime, kortes sannsynligvis ned til en ti minutters sending.

– Det har vært en diskusjon rundt 1730. Vi har sett at særlig P1 har behov for å bli bedre på oppdatering gjennom dagen, istedenfor å legge så stort trøkk på ettermiddagen.

Lillelien mener vektlegging av hyppige oppdateringer er mer i tråd med måten folk konsumerer nyheter på.

– Med nettaviser og apper og alt mulig sånt, så måtte P1 også bli bedre på det.

Viktigere P2

Samtidig som 17.30-sendingen blir kortere, blir det innført en rundt 20 minutter lang nyhetssending på P2 klokken 16.30. P2 skal ifølge Lillelien i større grad bli en kanal for fordypning og opplevelser. Det blir satset tungt på samfunnsstoff på formiddagen og kultur på ettermiddagen.

– Vi ønsker å gjøre kanalen viktigere for flere og gi den større muligheter til å sette dagsorden.

– Udramatisk

Ifølge Lillelien innebærer endringene ingen nedskjæringer i staben og er «helt udramatisk» for medarbeiderne. Hovedutfordringen har vært å frigjøre nok ressurser. Han understreker at prosessen ennå ikke er avsluttet, men at de satser på å komme i mål før jul.

Leder i Dagsnytts NJ-klubb, Hege Holm, ønsker ikke nå å uttale seg om klubbens syn på omleggingene, da saken ennå ikke har vært oppe til behandling.

Powered by Labrador CMS