Richard Mazaret. Foto: NRJ.

Energy får bot

Droppet opptak Medietilsynet påla stasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRJ i Bergen må betale 40.000 kroner i straffegebyr til Medietilsynet. Tilsynet har etter at den nye konsesjonsordningen kom på plass undersøkt det lokale innholdet i NRJ Norge AS i Bergen, 21st Venture AS i Stor-Oslo, P4 Radio Hele Norge AS i Stavanger og SBS Radio Norge AS i Trondheim.

Tilsynet har ifølge en melding bedt disse om å sende inn sendelogg for perioden 15. til 21. februar i år, denne loggen mangler hos NRJ i Bergen.

– At kringkastere oppbevarer og sender ut opptak til tilsynsmyndigheten er avgjørende for at vi skal kunne utføre arbeidsoppgavene våre. Medietilsynet regner brudd på opptaksplikten som grovt, sier direktør for konsesjon og tilsyn Gudbrand Guthus.

Uhell

Administrerende direktør Richard Mazaret i NRJ Norge sier til Journalisten at det hele handler om en teknisk svikt. Han viser til at NRJs tekniske avdeling arbeidet på spreng opp mot sendestart med å få nye stasjoner opp og stå. I den anledning har det skjedd en glipp med å få på loggføringen i den aktuelle stasjonen.

– Vi foreslo overfor tilsynet at de kunne få en annen periode, eller en av de andre byene vi sender i, men dette var ikke aktuelt Teknisk avdeling hadde en stor belastning og hadde bare noen få uker å få de nye stasjonene opp å stå etter å ha ventet i to år på svar. Vi hadde håpet på større forståelse ifra myndighetene, men fikk altså ikke det, sier Mazaret.

– Dere har i søknaden lovet å sende 491 minutter med lokalt innhold hver dag, gjør dere det nå?

– Absolutt. Hadde noe slikt skjedd i dag, så ville det vært utilgivelig. Vi ser derfor fram til en ny kontroll, sier Mazaret og forteller at de neppe kommer til å anke kjennelsen fra tilsynet.

Lokal

Kontrollen av lokalt innhold viser mangler hos 21st Venture i Stor-Oslo, P4 Radio Hele Norge i Stavanger og SBS Radio Norge i Trondheim. Disse er nå varslet om sanksjoner.

21st Venture som driver Radio Metro lover i sin konsesjonssøknad 603 minutter med lokalt innhold hver eneste dag. Dette kommer i tillegg til minstekravet om lokale nyheter. Det står ikke noe i sanksjonsvarselet om hvor mye lokalt innhold Metro leverer utover at det er brudd med individuelle konsesjonsvilkår.

P4s lokalradiostasjon, P5 i Stavanger, hadde i sin konsesjonssøknad lovet 628 minutter med lokalt innhold. I et skriv til tilsynet har P5 redegjort at de overleverer i forhold til minstekravet til lokalt innhold, men underleverer når det gjelder det kanalen hadde lovet.

Radio1 Hits i Trondheim hadde levert inn en søknad som lover 341 minutter med lokalt innhold utover minstekravet. Heller ikke her leveres det i forhold til lovnader. Tilsynet viser i sitt sanksjonsvarsel at avviket på det som er lovet og det som leveres er på 124 minutter.

Powered by Labrador CMS