Foto: http://www.flickr.com/photos/yisris/267871680/

De store på plass i DAB-nettet

Radio Norge, P5, NRJ og Radio1 vil om ikke lenge være tilgjengelige på DAB digitalradio i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med dem vil alle de største radiokanalene nå være på plass i DAB-nettet.

– Det vi nå ser, er bare begynnelsen på en digital radioframtid, med flere kanaler til flere lyttere. Nysatsingen er et direkte resultat av samarbeidet i Digitalradio Norge AS, og viser at norsk radiobransje nå er klare til å flytte radiomediet over til en digital plattform, sier Ole Jørgen Torvmark, som er daglig leder i Digitalradio Norge AS, i en pressemelding.

Uenighet i bransjen

Det er imidlertid uenighet om DAB er den rette standarden i framtiden. Organisasjonen IKT Norge mener NRK og myndighetene er på ville veier ved å gå for DAB. De framhever standarden DAB+ som et langt bedre alternativ.

I løpet av 2010 skal Kulturdepartementet legge fram en melding om digitalradio i Norge, med en foreslått slukkedato for FM-nettet. Stortinget treffer den endelig avgjørelsen om når Norge skal gå over til digitalradio.

De fire kanalene som nå kommer på plass når 80 prosent av landets befolkning gjennom sendernettet for DAB, ifølge Digitalradio Norge. Et eget nett for lokalradioene er også under utredning.

Felles løft

Eierne i Digitalradio Norge AS er konkurrenter som daglig følger hverandre med argusøyne.

– At de nå er samlet om en felles sak viser at radiobransjen mener digitaliseringen er viktig å prioritere. Digital radio åpner for et langt bredere tilbud av kanaler, og vil derfor gi lytterne større valgfrihet, sier Torvmark.

God tilgjengelighet

Digitalradio er et begrep som omfatter både internettradio, radio via tv-mottakeren og kringkastet digital radio, DAB. Kringkastet radio er tilgjengelig tilnærmet over alt der nettet er bygget ut, inkludert utendørs og i bil.

Landets ferieturister vil nå kunne ta med seg i alt 18 digitale radiokanaler. Sju av disse finnes ikke på FM, og ytterligere fem er tilgjengelig på FM bare i begrensede områder.

Powered by Labrador CMS