NRKJ-leder Richard Aune ber om at tillitsvalgte og medarbeidere blir hørt, når NRK igjen utvider distriktssendingene. Foto: Andrea Gjestvang.

NRK spurte ikke om de ansattes meninger denne gangen heller

NRKJ er bekymret for de ansatte etter at NRK igjen utvider distriktssendingene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi ber NRK om å ta oss med videre i prosessen for å få endringene på lufta på en fornuftig måte, sier NRKJ-leder Richard Aune. 

NRK snur i saken om distriktssendingene på TV, og gir igjen 20 minutter sendetid til distriktskontorene, men fordelt på en litt annen måte enn før. 

LES OGSÅ: NRK snur: Forlenger igjen distriktssendingene på TV

– Avgjørende 

Aune ber nå ledelsen om å ta med tillitsvalgte og medarbeidere i prosessen fram til de utvidede lokale nyhetssendingene kommer på lufta til uken. NRKJ mente i mai at NRK brøt hovedavtalen da de ikke ble tatt med på forarbeidet i endringene av distriktssendingene.

– Det er avgjørende at vi kommer med i arbeidsgruppene. Når vi er tilbake nært der vi var, antar vi at ambisjonene ikke har endret seg og at det forventes at det leveres innhold til Dagsrevyen, NRK.no, fordypende artikler og til nye medier, sier Aune. 

Han forteller at NRKJ er bekymret at rammevilkårene ikke er gode nok til å kunne gjøre jobben på en fornuftig måte. Utvidede sendinger betyr flere oppgaver og mer arbeid.

Les også: NRKJ beskylder NRK for nytt brudd på hovedavtalen

– Forbannet og skuffet 

Reaksjonene har vært sterketst i Nord-Norge og i Østfold, ifølge VG. 

– Jeg er først og fremst veldig glad for at publikum har vært så engasjerte, og for at NRK lytter når publikum sier ifra, sier regiontillitsvalgt for NRKJ i Nord-Norge, Håkon Iversen, til Journalisten. 

Han syns det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser dette vil ha for de ansatte, men i likhet med Aune er han skuffet over at de ansattes meninger ikke har sluppet til.  

Den opprinnelige avgjørelsen om å legge om distriktssendingene ble klaget inn av NRKJ til arbeidsgiverforeningen Spekter. NRK har likevel ikke latt de ansatte få si sin mening denne gangen heller, forteller Iversen. 

– Nå gjør de sånn sett akkurat det samme på nytt igjen, og det er selvsagt ikke bra. Vi skulle jo ønske de tillitsvalgte ble spurt når slike beslutninger tas. Sendeskjemaet må de kunne styre selv, men det får jo også konsekvenser for de ansatte.

Iversen vil ikke spekulere i hvorfor det nordnorske publikum er blant dem som har engasjert seg mest. Distriktsredaktør for NRK Troms, Nina Einem, bekrefter overfor VG at folk har vært sinte:

 – Det er sjelden vi har fått så mye respons direkte på produktene våre som vi har fått nå. En del er rett og slett forbannet og skuffet. Riktignok er vi vant til at folk i Nord-Norge gir uttrykk for sitt engasjement og temperaturen kan bli høy. Men det er ikke tvil om hva de mener, sier Einem til avisa. 

Powered by Labrador CMS