Konflikten mellom TONO og RiksTV har rullet i rettssystemet i seks år og utenfor retten i enda flere år før det. Foto: NTB scanpix

Utelukker ikke at pengekravet blir over 100 millioner kroner

TONO varsler gigantkrav mot RiksTV.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rettighetsorganisasjonen TONO utelukker ikke at pengekravet blir over 100 millioner etter at de vant over TV-distributøren RiksTV i Høyesterett.

Den langvarige rettskonflikten alene kostet TONO8,8 millioner kroner i sakskostnader med forsinkelsesrenter, ifølge Dagens Næringsliv , og kravet er allerede sendt over til RiksTV.

Nå som Høyesterett har fastslått at RiksTV har erstatningsplikt for klarering av musikkrettigheter i sendinger kringkastet fra utlandet, vil det komme krav om tilbakebetaling for flere år med sendinger i kanaler som TV3, Viasat 4, Max, TVNorge og Fem.

Konflikten har rullet i rettssystemet i seks år og utenfor retten i enda flere år før det. TONO har ikke oversikt over det endelige kravet ennå.

– Vi har ikke finregnet på et økonomisk krav enda, men det kommer til å være på flere titall millioner kroner. Jeg kan heller ikke utelukke et tresifret millionkrav, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO.

Powered by Labrador CMS