Richard Aune gjenvalgt som NRKJ-leder

Vedktektsendring ryddet opp i uklarhet om hvorvidt NRKJ fulgte hovedavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skjedde under den siste dagen av årsmøtet i NRKJ fredag formiddag.

Det var ingen endringer i toppledelsen av NRKJ: Richard Aune, som har vært leder for de rundt 1.700 medlemmene siden 2015, ble gjenvalgt. De to nestlederne Rolf Johansen og Hege Fagerheim fikk også fornyet tillit.

Som følge av en vedtektsendring vedtatt tidligere fredag, valgte journalistklubben også for første gang en organisatorisk nestleder. Her ble Anne Berit Larsen, som hittil har hatt tittelen organisasjonssekretær, valgt inn i styret som den fjerde heltidstillitsvalgte.

Dermed fikk hun sitt eget ønske oppfylt, nemlig å ha årsmøtet i ryggen. Denne funksjonen har nå de samme rettigheter og plikter til å representere medlemmene som de øvrige i toppledelsen. I tillegg får Larsen et særlig ansvar for å administrere NRKJ-kontoret på den såkalte «brakka» og organisere møter som årsmøtet.

Les mer: Strid rundt heltidstillitsvalgt i NRKJ

Vedtektsendringene betyr at det fra nå skal være årsmøtet som direkte skal velge alle NRKJs fire heltidstillitsvalgte. Samtidig er styret utvidet med en til ni personer for å hindre at de fire på «brakka» har flertall i styret.

Årsmøtet valgte også Lars Toverud fra Dokumentar og samfunn, Monica White Martinsen fra Nordland og Mari Rollag Evensen til styret for to år.

Berit Rekaa fra Dagsrevyen og Ingrid Langeland Olderbakk fra Hordaland var ikke på valg.

Som varaer ble Annette Hobson fra Dokumentar og samfunn, Even Skårberg Aarnes fra Telemark, Laila Bakken fra Sentralredaksjonen, Eirik Stokstad Brødholt fra P3 og Arild Jonsjord fra Mellomlederklubben valgt for ett år.

Powered by Labrador CMS