Leslie Moonves er ferdig som toppsjef i kringkastingsselskapet CBS. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB scanpix

CBS-sjef går av etter anklager om seksuelle overgrep. Ronan Farraow med nye avsløringer

Donerer penger til metoo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Toppsjef i CBS Leslie Moonves går av etter anklager om seksuelle overgrep mot en rekke kvinner, opplyser kringkastingsselskapet.

Seks kvinner sto søndag fram i en artikkel i The New Yorker og hevdet Moonves har tvunget dem til å utføre oralsex på ham, at han blottet seg for dem og at han utsatte dem for fysisk vold.

Tidligere i sommer sto seks andre kvinner fram med lignende beskyldninger. Moonves har fram til nå vært toppsjef og styreleder i CBS og dermed en av de mektigste innen underholdnings- og mediebransjen i USA.

Avviser anklagene

Moonves har vært under etterforskning av CBS etter at de seks andre kvinnene sto fram med beskyldninger om seksuelle overgrep. Han hevder selv å ha hatt et gjensidig ønsket seksuelt forhold til tre av dem. Alle øvrige anklager avviser 68-åringen blankt.

CBS kommenterer ikke påstandene i sin pressemelding, men opplyser at Moonves vil donere 20 millioner dollar til en eller flere organisasjoner som støtter metoo-bevegelsen og likestilling for kvinner på arbeidsplassen.

– Jeg har aldri benyttet meg av min stilling til å hindre utviklingen av kvinners karriere, sier Moonves i en uttalelse.

– I løpet av mine 40 yrkesaktive år har jeg aldri hørt slike opprørte anklager. Jeg kan bare anta at de dukker opp nå for første gang, flere tiår senere, som del av en samlet innsats av andre for å ødelegge mitt navn, mitt rykte og min karriere. Alle som kjenner meg vet at personen beskrevet i denne artikkelen ikke er meg, sier han om saken i The New Yorker.

Men i en ny uttalelse etter at avgangen var bekreftet, sier Moonves at han er «svært trist» over å forlate selskapet og dets ansatte.

– I fellesskap har vi utviklet CBS til et sted som tiltrekker seg de beste i industrien, sier han.

Ingen sluttpakke

Kringkastingsselskapets operasjonelle sjef Joseph Ianniello vil ta over Moonves' oppgaver som administrerende direkStør med umiddelbar virkning. Rollen som styreleder vil forbli ledig inntil videre. Moonves ikke vil motta noen sluttpakke før etterforskningen er ferdigstilt, skriver CBS. Han har krav på 180 millioner dollar dersom han sparkes uten grunn.

Det er journalisten Ronan Farrow, som skrev artiklene om Harvey Weinstein som bidro til å sette i gang metoo-bevegelsen, som står bak avsløringene om Moonves.

Anonyme kilder sa allerede lørdag til CNN at en avgang var nært forestående for toppsjefen.

Powered by Labrador CMS