Ronny Brede Aase
NRK-profil Ronny Brede Aase tildeles NFFFs pris for å fremme verdighet og respekt.

NFFF:

Ronny Brede Aase blir tildelt pris for sin rolle i NRK-serien «Eit feitt liv»

Norsk forening for fedmeforskning (NFFF) deler ut pris for å fremme verdighet og respekt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk forening for fedmeforsking (NFFF) sin årlige pris for å fremme verdighet og respekt blir tildelt journalist og programleder Ronny Brede Aase.

Medieprofilen Aase er blant annet kjent gjennom sin personlige hovedrolle i NRK-serien «Eit feitt liv».

I en pressemelding fra NFFF skriver foreningen at serien har bidratt til å fremme kunnskap som kan bidra til at personer med fedme blir møtt med verdighet og respekt, og til å forebygge vektdiskriminering i samfunnet.

– Å gjøre dette krever mot, men som han selv sier: «Er det ikkje på tide at ein tjukk fyr får lage eit TV-program om helse?», skriver NFF.

Videre begrunner foreningen med at Aase har bidratt til å motvirke stigmatisering ved å vise frem lærerike dialoger med fagpersoner om fedme og kroppsvektregulering. Serien har også vist at det finnes ulike synspunkter blant helsepersonell og eksperter på temaer innen fedme.

NRK-serien, som er regissert av Chris Veløy, hadde seertall på mellom 700- og 900.000 per episode.

– Med den nyskapende og verdifulle tilnærmingen til et tabubelagt tema er Ronny Brede Aase en verdig vinner av Norsk forening for fedmeforsking sin pris for å fremme verdighet og respekt, skriver NFFF.

Prisen blir formelt delt ut på Norsk forening for fedmeforsking sin konferanse i Tønsberg 1. og 2. november senere i år.

Powered by Labrador CMS