RIA Novostis krigskorrespondent Rostislav Zjuravlev skal ha blitt drept i et ukrainsk angrep.

Krigen i Ukraina

Russisk krigskorrespondent drept i Ukraina

En journalist fra det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti er drept, og tre andre journalister er såret i et ukrainsk angrep i Donetsk, ifølge russiske medier.

Publisert

Ifølge det russiske forsvarsdepartementets nyhetskanal Zvezda ble RIA Novostis krigskorrespondent Rostislav Zjuravlev drept i et ukrainsk angrep nær landsbyen Pyatikhatki i den russiskokkuperte delen av Donetsk fylke.

Nyhetsbyråets fotograf Konstantin Mikhaltsjevskym ble såret i angrepet, og det ble også Izvestias korrespondent Roman Polsjhakov og TV-fotografen Dmitrij Sjikov, heter det.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet benyttet de ukrainske styrkene klaseammunisjon i angrepet. De la ikke fram bevis for påstanden.

– Som et resultat av et angrep der den ukrainske hæren brukte klaseammunisjon, ble fire journalister såret. Under evakueringen av dem døde RIA Novositis journalist Rostislav Zjuravlev av skadene, heter det i en kunngjøring fra den russiske hæren.

Ukraina fikk nylig klaseammunisjon fra USA og opplyste tidligere i uka at den alt er tatt i bruk.

Slik ammunisjon ble blant annet benyttet i et angrep mot landsbyen Zjuravlyovka lørdag, opplyser den lokale guvernøren i den russiskokkuperte Belgorod-regionen, Vjatsjeslav Gladkov.

Konstantin Kosatsjov, som er visepresident i nasjonalforsamlingens overhus, kalte Ukrainas bruk av klasebomber umenneskelig, og Leonid Slutskij i underhuset sa det var en «gigantisk forbrytelse».

Begge ignorerer det faktum at menneskerettighetsgrupper har dokumentert at Russland bruker klaseammunisjon. Human Rights Watch sa i mai at russisk bruk av slike bomber har kostet hundrevis av sivile liv og ødelagt boliger, sykehus og skoler.

Powered by Labrador CMS