Øyulf Hjertenes, direktør i Schibsted Kyst, sier Schibsted vil jobbe sammen med Polaris Media om å utvikle de lokale mediehusene på Vestlandet

Schibsted selger lokalaviser til Polaris

Polaris Media kjøper majoriteten av aksjene i Schibsteds mediehus på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

Polaris Media og Schibsted er enige om en avtale hvor Polaris Media kjøper 51 prosent av aksjene i mediehusene Vestnytt, Askøyværingen, Strilen, Bygdanytt, Øyposten og Randaberg24. Det skriver Polaris i en børsmelding. 

De seks mediehusene har rundt 70 millioner kroner i årsomsetning, og 23.000 abonnenter. Mediehusene vil fra oktober 2023 inngå i Polaris Media Vest, som etter oppkjøpet vil bestå av 10 lokale mediehus på Vestlandet. 

Polaris Media vil etter dette bestå av 79 mediehus i Norge og Sverige, med ca 620.000 abonnenter, står det i meldingen. 

Schibsted vil fortsette som medeier i selskapene med 49 prosent av aksjene. 

– Gjennom sameierskap med Schibsted, og etableringen av en betydelig større region, vil mediehusene kunne jobbe sammen for å utvikle sine posisjoner på Vestlandet. Med større skala vil mediehusene ha flere krefter som kan jobbe med å utvikle både journalistikken og de kommersielle produktene, og videreutvikle rollen mediehusene spiller i sine lokalsamfunn, sier Håvard Kvalheim, styreleder i Polaris Media Vest.

Øyulf Hjertenes, direktør i Schibsted Kyst, sier Schibsted vil jobbe sammen med Polaris Media om å utvikle de lokale mediehusene på Vestlandet videre i årene som kommer.

– Schibsted har sterk tro på lokaljournalistikkens kraft og betydningen den har for lokalsamfunn og for demokratiet. Polaris Media er eksperter på lokale mediehus, og vi mener derfor det er riktig at de har kapteinsbindet på armen i denne satsingen, og at vi er med som en god medspiller, sier Hjertenes.

Powered by Labrador CMS