Avisen Hadeland med Ragnar Sørbråten, redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen og Bjørn Bjørkli. Foto: Hadeland

Avisen Hadeland, Gjengangeren og Firdaposten kutter på papir

– Nå kan vi ha nyheter tidligere, senere og oftere enn tidligere, sier Hadelands redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi merker at leserne har andre forventninger til oss i dag, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Sissel Skjervum Bjerkehagen i Avisen Hadeland i en pressemelding.

Avisens nettoopplag økte med 182 eksemplarer i fjor, og økninga var først og fremst digitalt med 40 prosent. De kutter nå to papirutgaver i uka, på tirsdager og torsdager, og skal heller satse mer på digitalavisa. 

– Jeg tror flere vil lese oss digitalt fordi vi har lagt om turnusen sånn at vi kan ha nyheter tidligere, senere og oftere enn tidligere, utdyper Skjervum Bjerkehagen overfor Journalisten

Tjukkere aviser 

En egen arbeidsgruppe i avisen har jobbet med dette lenge. De har ønsket å frigjøre kapasitet til å lage innhold fra lokalsamfunnet, og et av grepene er å kutte i papirutgivelsene. Per mars har 29 prosent av abonnentene i Hadeland et rent digitalt abonnement. 

Ifølge redaktøren er det fortsatt mange som kun leser avisen på papir. Alle abonnenter har tilgang på plussinnholdet på nett, men rundt 1200 av dem har ennå ikke tatt dette i bruk. 

– Jeg håper flere benytter seg av muligheten, og logger seg på. De ferskeste nyhetene blir å finne digitalt, sier redaktøren, men lover likevel at også papirleserne skal få mye ut av abonementet sitt fremover. 

– Det viktigste er at vi fortsatt skal levere godt innhold. Vi lover tjukkere aviser, og at vi skal leve opp til lesernes forventninger. 

Leserne få tilgang til et nyhetsmagasin med dagens nyheter. I dag kan leserne lese e-avis på kvelden søndag til torsdag. Fra 16. april får leserne magasin i stedet for e-avis mandag og onsdag.

Bjørn Bjørkli, klubbleder i Hadeland, innrømmer at dette skjer med blandede følelser, men håper leserne tar nyheten godt imot. 

– For noen få år siden ville jeg ha vært sterkt imot det, men tidene forandrer seg. Ikke minst i mediebransjen, sier han ifølge meldingen fra avisen. 

Gjengangeren kutter lørdag

Tirsdag ble det også kjent at Horten-avisa Gjengangeren går ned fra 6 til 4 papirdager fra og med 17. april. Det er tirsdagen og lørdagen som nå kuttes på papir.

– Vi gjør dette for å frigjøre redaksjonelle ressurser til å jobbe med å levere mer og bedre redaksjonelt innhold, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Audun Bårdseth i en pressemelding. 

Han opplyser videre at 1.500 av de 6.300 abonnentene er heldigitale, og at de alle har full digital tilgang. 

På lørdager loves et digitalt temamagasin, og tykkere papirutgaver mandag og fredag.

– Fredagsavisen blir den nye helgeutgaven.

Tirsdag ble det også kjent at Firdaposten som den fjerde avisen i Sogn og Fjordane som går fra tre til to ukentlige utgaver: på tirsdag og fredag. I fylket er det nå kun Firda Tidend som fremdeles er tredagersavis.  

Tidligere i år ble det kjent at Namdalsavisa kutter lørdagsutgaven og blir femdagersavis. Den siste lørdagsutgaven kommer ut nå førstkommende lørdag, 24. mars.

Powered by Labrador CMS