– Vi er stolte av snuoperasjonen som er gjort, sier styreleder i Skup, Nina Selbo Torset.

Skup 2024

Skup tilbake i pluss etter millionsmell

Etter millionunderskudd i 2022, leverte Skup positive tall i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Regnskapet som blir lagt fram på Skups årsmøtet førstkommende fredag, viser at Stiftelsen for kritisk og undersøkende presse (Skup) i fjor gikk med 627.693 kroner i overskudd. 

Året før endte Skup med et underskudd på 1,3 millioner kroner.

– Vi er stolte av snuoperasjonen som er gjort, og glade for at stiftelsens økonomi er sunn og på rett kjøl. Vi har klart å få mer penger inn, samtidig som vi har holdt kostnadene nede, sier styreleder Nina Selbo Torset til Skups nettside.

Hun legger til:

– Vi har jobbet med å få inn nye inntekter gjennom økte bidrag fra eksisterende støttespillere og partnere, og i tillegg inngått helt nye avtaler. Vi er glade for støtten og merker at Skup nyter stor respekt som en god samarbeidspartner.

Hun forteller videre at en viktig bidragsyter til 2022-underskuddet, var Dataskup-konferansen, som  dette året ble arrangert på hotellet The Hub i Oslo. Resultatet var et underskudd på en halv million. I fjor var konferansen flyttet til Oslo Met.

Kostnadene er dessuten holdt nede ved å sette et tak på antall deltagere på den store konferansen i Tønsberg, og på antallet internasjonale foredragsholdere – som medfører en del reisekostnader.

Powered by Labrador CMS