NRKJ håper på å komme nærmere kolleger under årets lønnsoppgjør

I TV 2 tjener reporterne 84.000 flere kroner enn i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRKJ-leder Richard Aune sier medlemmene hans har klare forventninger om å få gjort noe med lønnsgapet mellom de ansatte i NRK og journalister i de andre store bransjene i landet.

I dag begynner lønnsforhandlingene i NRK med frist til onsdag 3 mai klokka 15:00.

– Medlemmene klarer ikke å forstå at NRK-medarbeidere skal tjene betydelig mindre enn andre i bransjen, sier Aune og henviser til gjennomsnittstallet for lønn.

– Vi legger milevis andre store redaksjoner, sier han. Aune gjør det klart at han forventer en motpart som tar NRKs krav seriøst og har et ønske om reelle forhandlinger, sier han og legger til: – Vi har et fokus på å komme frem til en løsning.

NRKJ organiserer cirka 1.700 medlemmer. Disse har en snitt bransjelønn på 568.888 kroner. På NJs lønnsstatistikk plasserer det NRK på 32-plass. I TV 2 er bransjelønna til sammenligning på 652.883 kroner. Fra 2012 til i fjor har bransjelønna i NRK steget med 65.686 kroner, eller 13,05 prosent.

Bare noen timer før partene i NRK-oppgjøret møttes, kom NJ og MBL til enighet om resten av journaliststanden. Det kunne sett med NJs øyne vært bedre.

LES OGSÅ: MBL-oppgjøret i havn: NJ er svært skuffet

Jurdisk direktør Olav A. Nyhus i NRK ønsker ikke å kommentere at NRKJs medlemmer har langt lavere lønninger enn sine bransjekolleger.

- Når vi starter forhandlingene idag har vi et ønske og en klar ambisjon om å komme til enighet på et lokalt nivå innenfor en forsvarlig ramme.

 

 

Powered by Labrador CMS