A-magasinet:

Redaktør Lillian Vambheim øker opplaget betydelig når også regionavisene byr på A-magasinet på fredager. Foto: Birgit Dannenberg

Blir bilag i alle Schibsteds regionaviser

Håper på 1 million lesere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenpostens A-magasinet feirer ti år. Jubileet markeres med et eget direktesendt arrangement i Folketeatret i Oslo torsdag 22. oktober.

Samtidig lanseres nyheten om at Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen skal begynne å distribuere A-magasinet som en del av sin helgepakke fra 1. januar 2016.

– Dette er en god nyhet om en satsing i et marked som sliter, sier A-magasinets redaktør Lillian Vambheim til Journalisten.no.

Passerer en million lesere

A-magasinets redaksjon skal fortsatt stå for hovedproduksjonen av magasinet. Det er i dag Norges mest leste avismagasin med 708.000 lesere. Fra nyttår er lesertallene beregnet å overstige én million.

Ifølge Vambheim skal A-magasinet i enda større grad ha fokus på nasjonalt og internasjonalt stoff, samt styrke kultursatsingen. Intensjonen med A-magasinet er å nå ut til folk med interesse for godt innhold uansett hvor i landet de bor, understreker hun overfor sin egen avis.

– A-magasinet håper å få til en del spennende journalistiske samarbeidsprosjekter mellom mediehusene innenfor featurejournalistikken, sier Vambheim til Journalisten.no.

Frykter ikke for identiteten

De redaksjonelt ansatte i Schibsteds regionaviser har tidligere vært bekymret for at deres lokale identitet skal bli utvannet som følge av omfattende stoffsamarbeid og fellesprosjekter i Schibsted-regi. Lederen av redaksjonsklubben i Bergens Tidende, Dag Idar Tryggestad, frykter imidlertid ikke slike konsekvenser av beslutningen om å distribuere A-magasinet sammen med BT på fredager.

– Det viktigste for meg er at dette ikke blir en erstatning av BTs eget helgemagasin. Dagens magasin legges ned og stoffet kommer som en del av papiravisen på lørdager. Dermed blir den lokale featurejournalistikken fortsatt ivaretatt, noe som har vært avgjørende for oss. A-magasinet blir en tilleggstjeneste på fredager. Det er leserne som først og fremst må avgjøre om dette er noe de vil ha.

Tryggestad er personlig glad for å få A-magasinet som et tilbud i BT. Han understreker samtidig at beslutningen i seg selv ikke innebærer noen stor kostnad som kunne bety kutt i BTs redaksjon.

 

Powered by Labrador CMS